Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

5ο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο BazaArt

Τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνουν το 5ο Παιδικό Χριστουγεννιάτικο BazaArt την Παρασκευή 17/12/10, το Σάββατο 18/12/10 και την Κυριακή 19/12/10 στον 1o όροφο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Στο BazaArt συμμετέχουν τα παιδιά και των τριών εργαστηρίων του μουσείου, «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» (ηλικίας 4-11 ετών), «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ με τους …γονείς μου» (ηλικίας 3 ετών) και “Computer Art”(9-11 ετών). Όλα τα παιδιά λοιπόν, τις ημέρες εκείνες θα διαθέσουν στο κοινό και τους φίλους του μουσείου, τις εικαστικές δημιουργίες που έχουν φιλοτεχνήσει στο εργαστήριο.

Ο θεσμός των εποχιακών παιδικών ΒazaArt έχει πια καθιερωθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τη θέληση των ίδιων των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήριά του και έχει πάντοτε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα που συγκεντρώνονται, προσφέρονται σε ιδρύματα των οποίων η δράση εστιάζεται γύρω από το παιδί. Τα παιδιά του μουσείου λοιπόν, δημιουργούν για να μπορέσουν να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο σε παιδιά, συνομήλικα με αυτά, αποκτώντας, ταυτόχρονα, τα ίδια πρωτόγνωρες εμπειρίες και συμμετέχοντας ενεργά στο κλίμα των εορτών. Μέρος μάλιστα των έργων του πρόκειται να δωριθούν απευθείας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα ιδρύματα αυτά.

Τα ιδρύματα που έχουν επιλεγεί φέτος από το ΜΜΣΤ ως αποδέκτες της προσφοράς των παιδιών είναι η ΕΛΕΠΑΠ και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Πεύκα Θεσσαλονίκης).

Συνολικά οι ακριβείς ώρες λειτουργίας του ΒazaArt και για τις τρεις ημέρες, είναι οι εξής:

Παρασκευή: 17:00-19:00

Σάββατο 11:30-13:30

Κυριακή: 11:30-13:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...