Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Όχι πανικός με τον πρώτο βήχα των νηπίων

Οι γονείς σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καταλαμβάνονται από πανικό όταν το μωρό τους αρχίζει να βήχει ή παρουσιάζει αναπνευστικές δυσκολίες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Γερμανών Ωτορινολαρυγγολόγων και υπογραμμίζει ότι το άγχος και η νευρικότητα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση η οποία είναι γνωστή ως "ψευδολαρυγγίτις".

Οι γονείς πρέπει να πάρουν το μωρό αγκαλιά, να προσπαθήσουν να το ηρεμήσουν, να το κάνουν να αισθανθεί άνετα και να αναπνεύσει όσο γρηγορότερα γίνεται κρύο και καθαρό αέρα.

Η ιατρική ένωση ανακοίνωσε ότι τα συμπτώματα, τα οποία γίνονται εντονότερα το απόγευμα και το βράδυ, υποχωρούν αμέσως στον κρύο αέρα και στην επαρκώς υγρή ατμόσφαιρα. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση συνίσταται ο καθορισμός της αιτίας των συμπτωμάτων από τον γιατρό το ταχύτερο δυνατόν.
Η ψευδολαρυγγίτις οφείλεται στον ιό της λαρυγγίτιδας. Εάν οι αναπνευστικές δυσκολίες του μωρού επιδεινώνονται, οι γονείς πρέπει οπωσδήποτε να καλέσουν ασθενοφόρο.
Τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά σοβαρά εάν το δέρμα ανάμεσα στα πλευρά είναι ορατά τεταμένο, η αναπνοή είναι με σφύριγμα, παρουσιάζεται τρέμουλο στα ρουθούνια, το δέρμα είναι θαμπό και με γκρι απόχρωση και τα χείλη αρχίζουν να μελανιάζουν.

taneatouoropou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...