Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

"Ένα καραβάκι ταξιδεύει"

Στο πλαίσιο του Διήμερου Ταξιδιού Τέχνης και Πολιτισμού το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ σας προσκαλεί να ταξιδέψετε στον κόσμο  των παραμυθιών και της κλασικής και jazz μουσικής.

Tο Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου  (1) 17:00 - 18:00 μ.μ. "Ένα καραβάκι ταξιδεύει" μαζί με τους καλαντιστές με ήθη και έθιμα από το Δωδεκαήμερο κι ένα  χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τα καλλικαντζαροκαμώματα...

Οι μικροί φοιτητές του πιάνου συνοδεύουν την αφήγηση.

(2). 18:30 - 20:00 μ.μ. "Ελάτε να ξετυλίξουμε την κόκκινη  κλωστή να δούμε ποια αλήθεια θα μας πει..."

Οι πιο μεγάλοι φοιτητές του πιάνου συνοδεύουν την αφήγηση.

Σχεδιασμός και αφήγηση παραμυθιών: Ζωή Νικητάκη

Αθηναϊκό Ωδείο, Αγίας Σοφίας 96 και Μυκάλης, Νέα Σμύρνη τηλέφωνο: 210 9331244

Πάρτε το φαναράκι σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της μουσικής, εκεί όπου όλα είναι  δυνατά.

Η Ζωή Νικητάκη είναι φιλόλογος, ζωγράφος, αφηγήτρια παραμυθιών.

Ως φιλόλογος εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης και ως επιμελήτρια κειμένων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εικονογράφος.

Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κλπ.

Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της.

Έχει αφηγηθεί παραμύθια στο Παράφωνο jazz club,στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τα παιδιά "Κιβωτό του Κόσμου", στον πολυχώρο τέχνης black duck, στο θέατρο Φούρνος, σε φεστιβάλ για παιδιά, σε σχολεία, σε γκαλερί στο πλαίσιο εικαστικών εκθέσεων, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σε πολιτιστικούς συλλόγους και δήμους διαφόρων περιοχών της Ελλάδος.

Για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει τα εξής προγράμματα αφήγησης:

1. "ταξίδι στον κήπο με τα παραμύθια και στης καρδιάς μας την αλήθεια"

2. “τα παραμύθια ταξιδεύουν... και θεραπεύουν”.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ακρίτας σχεδίασε και πραγματοποίησε μια βραδιά αφήγησης για ενήλικες στη Στοά του Βιβλίου. Αφηγήθηκε λαϊκά παραμύθια από διάφορες γωνιές της γης για τη δύναμη της πίστης και της αγάπης.

Για το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας σχεδίασε και πραγματοποίσε το αφηγηματικό ταξίδι για παιδιά με τίτλο: “Μια φορά κι έναν καιρό... φύσηξε το μαϊστράλι κι έφερε τα παραμύθια στ΄ακρογιάλι”.

Σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Kid and Family-Παιδί και Οικογένεια” στο πλαίσιο των δράσεων “ομορφαίνουμε τη γειτονιά”

ξετύλιξε παραμυθοϊστορίες για παιδιά και για μεγάλους που ονειρεύονται σαν παιδιά. Παραμύθια που μιλάνε για τη δύναμη της μεταμόρφωσης μέσα μας, αλλά και για τη μεταμόρφωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...