Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Nέα κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρονται σε ανακοίνωση  του Συλλόγου. Τα κρούσματα σημειώθηκαν σε περιοχές πλησίον του κέντρου της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι περιπτώσεις μίας γυναίκας και ενός άντρα οι οποίοι επιδεικνύοντας έγγραφο που φέρει το λογότυπο του Συλλόγου, και φερόμενοι ως εκπρόσωποι αυτού, ζητούσαν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου «το Χαμόγελο του Παιδιού». Επισημάνθηκε μάλιστα ότι οι εν λόγω κύριοι ήταν και ιδιαίτερα πιεστικοί για την επίτευξη του στόχου τους.

 Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε φυσικά άμεσα το αρμόδιο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της Αστυνομίας.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμμία απολύτως ανάμιξη στα συγκεκριμένα ή παρόμοια περιστατικά. Τονίζει δε ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο ή οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, στα γραφεία ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιοδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του οργανισμού.

Σημειώνει, ακόμη, ότι  στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Συλλόγου όπως και άλλων φορέων καθώς και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων και ιδίως της τρίτης ηλικίας, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν εράνων, κληρώσεων κ.ά. Σχετικά, έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έχει δοθεί εντολή στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας για τη διεξαγωγή ερευνών που αφορούν στις υποθέσεις οικονομικής εκμετάλλευσης του ονόματος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Συλλόγου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, όσο και με το Σύλλογό μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

        -Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

-Αθήνα: Τηλ. 2107609550, Φαξ: 2107609554, Λεωφ. Καρέα & Δάφνης 2-Τ.Κ. 16233-Καρέας,

-Θεσσαλονίκη: Τηλ. 2310-250160, Φαξ: 2310-270306, Παπακυριαζή 3, Τ.Κ. 54645 - Θεσσαλονίκη

-Πάτρα : Τηλ. : 2610-332499, Φαξ: 210-332699, Σολωμού 121, Τ.Κ. 26222 - Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...