Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Έργα των μαθητών του 10oυ Δημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείο Βύρωνα στην έκθεση «10+ Art»


Τα έργα των μαθητών του 10ου Δημοτικού και του 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα ήταν οι πρωταγωνιστές στην έκθεση «10+ Art» που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας και διήρκησε μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Οι μικροί μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό τους ταλέντο στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική αλλά και σε άλλες μορφές δημιουργίας.

Το «10 + Art» είναι μια εικαστική πρωτοβουλία, που συμπληρώνει ήδη πέντε χρόνια εφαρμογής. Σκοπός είναι μικροί μαθητές, να έρχονται σε επαφή με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, να εξοικειώνονται με τη καλλιτεχνική δημιουργία και να εμπνέονται, ώστε να παράγουν τα δικά τους μοναδικά έργα.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «10+ Art», λοιπόν, αναγνωρίζοντας τη σημασία της Τέχνης στο δημόσιο χώρο αλλά και την Παιδεία, συνέβαλε στη δημιουργία μιας σχολικής πινακοθήκης, διοργανώνοντας έτσι την ομώνυμη έκθεση με τα έργα των μαθητών σε συνεργασία πάντα με καλλιτέχνες όπως τους:
Νίκο Αλεξίου, Νικόλαο Γυφτάκη, Σπύρο Μαμάη, Μιμή Μπονάνου, Pino Pandolfini, Δήμητρα Σιατερλή και αρκετούς ακόμα.

Φέτος, οι λιλιπούτειοι δημιουργοί από τα σχολεία του Βύρωνα, απέδειξαν στο κοινό που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση, ότι τα παιδιά ξέρουν και μπορούν να εκφράζονται με το καλύτερο τρόπο μέσα από τη τέχνη, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...