Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το Παπάκι στη Μπανιέρα

Έχετε πάει ποτέ σε έκθεση-φάρσα; Κι αν ναι, πόσο καλά στημένη ήταν; Και ποιος/ποιοι ήταν αυτοί που κάθισαν κι ασχολήθηκαν με τόσο μεράκι και χιούμορ για να στήσουν μια έκθεση για έναν καλλιτέχνη που δεν υπάρχει; Ο Lagavulin, ήταν εύρημα μιας ομάδας από 14 μεγάλα παιδιά συγγραφείς και εικονογράφους, που αγαπούν όσο τίποτε την τέχνη του παιδικού βιβλίου. Αυτή η έκθεση που ήταν η αφορμή να τους γνωρίσω, ήταν και η αφορμή για να γνωριστούν και μεταξύ τους.

Δύο χρόνια μετά, τρεις από την ομάδα που γνώρισε ο H.P. Lagavulin, η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά και οι συγγραφείς Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ελένη Κατσαμά ιδρύουν το «Παπάκι στη Μπανιέρα» (www.papakistimpaniera.gr) ένα διαδικτυακό περιοδικό, που ασχολείται όχι μόνο με το παιδικό βιβλίο και τους δημιουργούς του, αλλά και με τη διοργάνωση πρωτότυπων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το «παπάκι», με μόνιμους συνεργάτες τους δημιουργούς του και τους συγγραφείς Φίλιππο Μανδηλαρά, Χαρά Γιαννακοπούλου και Δημήτρη Βανέλλη έχει ήδη 4 τεύχη στο ενεργητικό του και δεκάδες χιλιάδες κλικ στην ιστοσελίδα του! Μη γελιέστε όμως,δεν πρόκειται για ιστοσελίδα για νέους γονείς… Το περιοδικάκι αυτό είναι μια έκδοση που διατηρεί την ονειρική αισθητική του παιδικού βιβλίου και αποτελεί έναν καθόλα διαφανή χώρο προβολής και έκθεσης ανθρώπων και έργων που δε ντρέπονται να παραδεχτούν την παιδικότητα τους. Είναι ένας τόπος συνάντησης ευαίσθητων καλλιτεχνών που δε διστάζουν να κριθούν από το πιο δύσκολο, αντικειμενικό, σκληρό και ειλικρινές κοινό – τα παιδιά. Ας εμπιστευτούμε λοιπόν αυτούς τους δύσκολους κριτικούς τέχνης μιας και - όπως έλεγε κι ο Μορμόλης – «Αχ, οι μεγάλοι καμιά φορά δεν έχουν γνώση σαν τα μωρά»…

Το επόμενο «Παπάκι στη Μπανιέρα» θα δημοσιευτεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ξεφυλλίστε το! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...