Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά των πεσόντων πιλότων

Με απόλυτη την ομοφωνία όλων των πτερύγων της Βουλής έγινε δεκτή η εισήγηση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ίμια) και μετά.

Πρόκειται για 29 ανήλικα παιδιά, (πλέον των ανηλίκων τέκνων του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, του ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη, του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη για τα οποία η Βουλή έχει λάβει ήδη ανάλογες αποφάσεις).

Η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το συγκεκριμένο ποσό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Πετσάλνικος «η συμβολική υιοθεσία των παιδιών αυτών από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με θάρρος, αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τη χώρα, σε αυτούς που με αποφασιστικότητα και ηρωισμό “έπεσαν” για χάρη της πατρίδας αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους αλλά και ανήλικα τέκνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...