Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δραματική η κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς


Χιλιάδες αιτήσεις εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απορρίπτονται μαζικά από τις δημοτικές αρχές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και κτιριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ.

Στον Βύρωνα, από τον Ιούνιο του 2009 η δημοτική αρχή ζητά μόνιμο προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει δύο βρεφικά τμήματα σε νεόκτιστο κτήριο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει αποτέλεσμα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο Δήμο Αμαρουσίου, από τις 1.550 αιτήσεις που κατατέθηκαν, οι 550 απορρίφθηκαν και ο δήμος καταβάλλει ύστατη προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει έστω και στο παρά πέντε ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Ακόμα κι αν ευδοκιμήσει αυτή η προσπάθεια, 450 παιδιά δε θα περάσουν την πόρτα των σταθμών.

Στην Αγία Παρασκευή, χωρίς στέγη βρίσκονται 300 παιδιά και ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με εποχικούς συμβασιούχους.

Στο δήμο Γαλατσίου, με λουκέτο απειλούνται οι μισοί παιδικοί σταθμοί εάν το δικαστήριο δε δικαιώσει την προσφυγή των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτούς.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε κτιριακές υποδομές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Γέρακα, ο οποίος διαθέτει μόλις δύο παιδικούς σταθμούς και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις αιτήσεις που φέτος μάλιστα τριπλασιάστηκαν από πέρυσι, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος. Από τις 340 αιτήσεις εγγραφών, ο Δήμος Γέρακα ικανοποίησε μόλις τις 125, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός 220 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...