Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ενας στους πέντε δεν έχει ιδέα τι κάνουν τα παιδιά του στο Internet

Σε ποσοστό 22% οι γονείς στην Ευρώπη φοβούνται ότι τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει κινδύνους στο Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο


Τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά όταν είναι με τις ώρες συνδεδεμένα στο Internet; Το ερώτημα γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ, καθώς η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, smartphones και tablets έχει γίνει πλέον εξαιρετικά διαδεδομένη. Δεν υπάρχουν σύνορα ή όρια όταν σερφάρουμε online. 


Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, μπορεί να επισκεφτεί sites όλων των ειδών –και τα παιδιά κατανοούν την τεχνολογία τουλάχιστον το ίδιο καλά με τους γονείς τους. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες κατάλληλες για τα παιδιά. Ενώ το Διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, ενδέχεται να είναι και πηγή ορισμένων ανησυχητικών απειλών.

Συχνά, δε, οι γονείς τους καταλήγουν να πληρώνουν τις «online γκάφες» των παιδιών τους.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την B2B International και την Kaspersky Lab, τουλάχιστον ένα στους πέντε γονείς στην Ευρώπη έχει χάσει χρήματα ή σημαντικά προσωπικά δεδομένα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης του υπολογιστή από τα παιδιά.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι σε ποσοστό σχεδόν 22%, οι γονείς στην Ευρώπη φοβούνται ότι τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει κινδύνους στο Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου το 8% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τα παιδιά είχαν συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο και το 4% είχε ενδείξεις ότι τα παιδιά τους είχαν έρθει σε επαφή με αγνώστους.

Περίπου το 6% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη ανέφερε ότι τα παιδιά τους είχαν αφαιρέσει κατά λάθος σημαντικά δεδομένα από τους υπολογιστές τους και το 3% των παιδιών είχε μοιραστεί κατά λάθος τα στοιχεία αυτά με άλλους. Σε παρόμοια ποσοστά, οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι είχαν λάβει χωρίς να το περιμένουν αποδείξεις για online αγορές, αφού τα παιδιά τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς που διαθέτουν οι ίδιοι σε App stores.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...