Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να πείτε στο παιδί σας ότι σας απέλυσαν, τι να προσέξετε και πώς να χειριστείτε την κατάσταση


Σας ανακοίνωσαν στη δουλειά σας, ότι θα γίνουν περικοπές και το όνομά σας δυστυχώς βρίσκεται στη λίστα των εργαζομένων που θα απολυθούν στο τέλος του μήνα.



Με πολύ άσχημη ψυχολογία κατευθύνεστε προς στο σπίτι σας και εκτός από τη στεναχώρια σας, προβληματίζεστε για το αν πρέπει να το πείτε στο παιδί σας ή όχι. Η απάντηση είναι πως ναι πρέπει να το πείτε γιατί πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή σας, η οποία πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την οικογένειά σας.


Τι να του πείτε

Αποφύγετε εκφράσεις όπως «σε λίγο καιρό θα είμαι άνεργη», «με απέλυσαν» που θα προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία στο παιδί σας. Προτιμήστε να του πείτε «θα πρέπει να βρω μια άλλη δουλειά γιατί η επιχείρηση που εργάζομαι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα». Με αυτόν τον τρόπο του ανακοινώνετε το πρόβλημα επισημαίνοντάς του όμως ότι δε θα μείνετε αδρανής και υπάρχει προοπτική να βρείτε μία άλλη δουλειά. Φυσικά, δε χρειάζεται από τόσο νωρίς να του εξηγήσετε τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν μοιραία στον τρόπο ζωής σας.

Προσέξτε

Επειδή σίγουρα θα είναι μια δύσκολη περίοδος για εσάς, φροντίστε να μη μεταδώσετε στο παιδί σας το άγχος και ίσως την απόγνωση που μπορεί να νιώσετε γιατί όταν ένα παιδί βλέπει το γονιό του να λυγίζει αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια. Εάν αντιληφθεί τη στεναχώρια σας, με λόγια καθησυχαστικά που θα το ηρεμήσουν, εξηγήστε του πως περνάτε μια δύσκολη φάση ωστόσο κάνετε επαφές που σίγουρα θα φέρουν αποτέλεσμα.

Στην καθημερινότητά σας μέχρι να βρείτε δουλειά, κρατήστε ένα ρυθμό όσο πιο δραστήριο γίνεται, μη χάσετε το κουράγιο σας και σε καμία περίπτωση μη νιώσετε ενοχές λόγω του ότι δε μπορείτε πια να προσφέρετε στο παιδί σας όλα όσα του προσφέρατε πριν. Να θυμάστε ότι το παιδί σας ενδιαφέρεται για την εσωτερική σας ηρεμία κι όχι για την οικονομική σας κατάσταση.

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...