Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι όμορφοι μαθητές παίρνουν καλύτερους βαθμούς


Τα όμορφα παιδιά έχουν την τάση να διαπρέπουν μελλοντικά και επαγγελματικά...

Καλύτερους βαθμούς λαμβάνουν οι όμορφοι μαθητές - φοιτητές από τους δασκάλους και καθηγητές τους!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις στο Σικάγο, οι μαθητές που διαθέτουν ωραία χαρακτηριστικά, μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των καθηγητών τους, έχουν περισσότερους φίλους και είναι λιγότερο καταθλιπτικοί.


Όπως αναφέρει το περιοδικό "Time", τα όμορφα παιδιά έχουν την τάση να διαπρέπουν μελλοντικά και επαγγελματικά. Δεν είναι γνωστό εάν αυτό συμβαίνει γιατί απλά ως μαθητές έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους σε σχέση με τα άλλα παιδιά ή εάν απλά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι πιο δεκτικοί στο να τους βοηθούν και να τους βάζουν γενναιόδωρα βαθμούς. Το ίδιος συμβαίνει και με τους γονείς όταν έχουν απέναντί τους όμορφα προσωπάκια: τους κάνουν περισσότερο τα χατίρια.

Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η προσοχή που απολαμβάνουν τα παιδιά από τους δασκάλους τους, τα θωρακίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση, γεγονός που τους δίνει ώθηση στην μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη.

Τα πορίσματα της μελέτης αποτελούν τμήμα έρευνας που διενήργησε η Ένωση για την Ανάπτυξη των Παιδιών και συνδυάζει στατιστικές αναλύσεις της Εθνικής Ερευνας για την υγεία των ενηλίκων και ποσοστιαίες αναλύσεις από διάφορα λύκεια της χώρας.

Η έρευνα που ξεκίνησε από την δεκαετία του ΄90 και μελέτησε την επαγγελματική εξέλιξη εννέα χιλιάδων εφήβων στις ΗΠΑ έως την ηλικία των 30 ετών, έδειξε ότι οι όμορφοι άνθρωποι έχουν καλύτερες προοπτικές από το σχολείο τους και το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν. Αλλά και στον εργασιακό χώρο συμβαίνει το ίδιο, σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες. Οι ωραίες γυναίκες αμείβονται με περισσότερα μπόνους, ενώ οι ωραίοι προσλαμβάνονται με μεγαλύτερη ευκολία στις δουλειές γιατί θεωρούνται από τους εργοδότες πιο υγιείς και αξιόπιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...