Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Η καρδιά του παιδιού» θα χτυπήσει στη Στοά του Βιβλίου

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με εικαστικά δρώμενα και μουσική για μικρούς και μεγάλους


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» διοργανώνει τη «Γιορτή της Καρδιάς», μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με εικαστικά και μουσική που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους,  το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου στις 17:00 επί της οδού Πεσματζόγλου 5, Αθήνα.


Στη «Γιορτή» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το τραγούδι της «Καρδιάς του Παιδιού», από τον συνθέτη Σάκη Τσιλίκη σε ερμηνεία της  Αλεξάνδρας Κόνιακ. Το νεανικό τμήμα της Σχολής Ορνεράκη (που αποτελείται από παιδιά 8-15 ετών) «Οι σκιτσογράφοι του Μέλλοντος», με επικεφαλής τους καθηγητές Γιώργο Τσίτρα και Ντίνο Ξύγκα, θα εκθέσουν έργα τους εμπνευσμένα από την «Καρδιά του Παιδιού». Παράλληλα θα διατίθεται το γούρι της «Καρδιάς του Παιδιού» για το καλωσόρισμα του 2014 και θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι και δώρα για όλους τους μικρούς καλεσμένους.

«Με τη «Γιορτή της Καρδιάς», φιλοδοξούμε να ανοίξουμε έναν ακόμα δίαυλο επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό. Προσκαλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να ενημερωθούν για το έργο μας που συμπληρώνει 32 χρόνια συνεχούς δράσης προσφέροντας κοινωνική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη στα καρδιοπαθή παιδιά και στις οικογένειές τους, απαριθμώντας περίπου 1.500 μέλη. Τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται κυρίως από συνδρομές μελών, δωρεές ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιρειών, καθώς και από εκδηλώσεις και εθελοντισμό. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν», λέει η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου, κυρία  Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου, με αφορμή την εκδήλωση.

Η δράση του Συλλόγου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών "Η Καρδιά του Παιδιού", ιδρύθηκε  το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους.

"Η Καρδιά του Παιδιού" απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 32 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και  τους φορείς Eurordis, Eurocharity & QualityNet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...