Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μια διαφορετική κατασκήνωση λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

kataskinosi stavros

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε αυτό το καλοκαίρι ο Σταυρός. Στην κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή Σταυρού» που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης, συμμετείχαν περισσότερα από 800 παιδιά οικογενειών που βιώνουν δύσκολα την παρούσα οικονομική κρίση. 

Ήδη στα τρία δεκαήμερα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις φιλοξενήθηκαν παιδιά από δήμους της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, προερχόμενα κυρίως από μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Παράλληλα, στο πλαίσιο της διακρατικής κοινωνικής προσφοράς,
φιλοξενήθηκαν 38 παιδιά από τη Λετονία και 15 από τη Ρωσία.

Η παιδική κατασκήνωση του δήμου Βόλβης απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, όπου συνδυάζεται ιδανικά το βουνό και η θάλασσα. Περιέχει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια διοίκησης, εξοπλισμένο ιατρείο, πλήρως οργανωμένους χώρους κοινής εστίασης, καθώς και μοντέρνους χώρους διαβίωσης για τους κατασκηνωτές. Άρτια εκπαιδευμένοι παιδαγωγοί οργανώνουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα και παιχνίδια για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης επισημαίνει ότι: «σε μια εποχή όπου δοκιμάζονται οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά γίνονται αποδέκτες μιας σκληρής οικονομικής κρίσης, επιχειρούμε να δώσουμε μια διέξοδο διασκέδασης και χαράς, σε όσους έχουν ανάγκη. Το αποτέλεσμα μας δίνει ικανοποίηση λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που έκαναν διακοπές, ενώ η οικογένεια τους αδυνατούσε να τους τις προσφέρει, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια της κοινωνικής προσφοράς, της διαρκούς αλληλεγγύης, δομικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή.»


thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...