Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

BBC: Πώς το μωρό σας θα έχει καλύτερες φωτογραφίες από τον πρίγκιπα Γεώργιο – Οδηγός για νεογέννητα μοντέλα

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πρώτες φωτογραφίες του πρίγκιπα Γεώργιου δεν θα διεκδικήσουν κανένα βραβείο. Ακόμη και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγο του, Κέιτ, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό που έχουν όλοι οι νέοι γονείς. Θέλουν να φωτογραφίσουν το βλαστάρι τους από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κανόνες για τα... νεογέννητα μοντέλα.

Οπως αναλύει η φωτογράφος Καρολίν Μπριγκς στο BBC, η αποστολή δεν είναι διόλου εύκολη. Ολοι οι νέοι γονείς έχουν κοιτάξει με απογοήτευση την πρώτη φωτογραφία που τράβηξαν, καθώς αυτό που βλέπουν ως αγγελούδι από κοντά, τους έμοιαζε με... τερατάκι με κόκκινο πρόσωπο στην εικόνα. Για αυτό το λόγο η Μπριγκς κατέγραψε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Ο συγχρονισμός είναι το παν. Οι πρώτες εβδομάδες που το μωρό νυστάζει συνεχώς είναι το καλύτερο διάστημα για τη φωτογραφία του νεογέννητου. Σιγουρευτείτε ότι είναι ταϊσμένο, καθαρό και περιμένετε να αποκοιμηθεί. Η υπομονή είναι το κλειδί.
Χρησιμοποιείστε απαλό, φυσικό φως από κάποιο παράθυρο και όχι το τεχνικό, για να έχετε πιο κολακευτικά αποτελέσματα.
Συμμαζέψτε το φόντο. Μπορεί να έχετε εκπαιδεύσει το μυαλό σας να αγνοεί τα άπλυτα ρούχα που είναι πάνω στο κρεβάτι, αλλά η φωτογραφική μηχανή δεν έχει την ίδια δυνατότητα.
Πλησιάστε και χαμηλώστε για να βρείτε την καλύτερη γωνία. Αν η κάμερα είναι στο ύψος των ματιών του μωρού, θα έχετε μία καλύτερη άποψη.
Μην αγνοείται τις λεπτομέρειες. Αυτά τα μικροσκοπικά χεράκια και πατουσάκια θα μεγαλώσουν τόσο γρήγορα, οπότε καλό είναι να τα «καταγράψετε» όσο είναι ακόμη καιρός.
Μία καλή ιδέα είναι η χρήση φακού με μεγάλο εστιακό μήκος και ευρύ διάφραγμα. Αν όμως όλα αυτά ακούγονται κινέζικα, απλά βάλτε τη φωτογραφική σας σε λειτουργία «πορτραίτο» και το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό.
Μην ξεχνάτε τις πρώτες φορές. Το πρώτο μπάνιο του μωρού, η πρώτη βόλτα έξω από το σπίτι ή επίσκεψη στους παππούδες είναι επίσης κάτι που αξίζει να απαθανατίσετε.
Το παιδί σας σίγουρα θα θέλει να ξέρει πώς ήταν η μαμά και ο μπαμπάς τότε. Ετσι, μιμηθείτε την Κέιτ και τον Γουίλιαμ και ζητήστε από ένα τρίτο άτομο να σας φωτογραφίσει, ώστε να μπείτε και εσείς στο πλάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...