Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Εξαπλώνονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη


Η επιδημία ιλαράς, που ξέσπασε στις ΗΠΑ τη χρονιά που διανύουμε, φαίνεται ότι παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με τους αριθμούς  που ήρθαν στη δημοσιότητα χθες 29 Ιουνίου 2011 από την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και στην Ευρώπη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν αναφορές για 496 περιπτώσεις ιλαράς μέχρι στιγμής, αριθμός που είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος από το συνολικό του 2010 που ήταν 374 περιπτώσεις.
Στο Κεμπέκ του Καναδά, παρατηρούνται τα μεγαλύτερα ποσοστά ιλαράς από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Από αυτά τα 12.500 κρούσματα σημειώθηκαν φέτος την άνοιξη! Μάλιστα έξι θάνατοι σχετίστηκαν με την ιλαρά.
Το καλό νέο είναι ότι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Γαλλίας για τη δημόσια υγεία, τα κρούσματα κορυφώθηκαν τον Μάρτιο (3.600 περιπτώσεις) και μειώθηκαν τον Απρίλιο (3.100 περιπτώσεις) και ακόμα περισσότερο τον Μαϊο (2.000 περιπτώσεις).
Άσχετα λοιπόν με το χώρο διαμονής σας καλό θα ήταν να είστε τακτικοί στους εμβολιασμούς του παιδιού σας, ιδιαίτερα αν αναγκάζεστε να ταξιδεύετε συνέχεια.
mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...