Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Προνήπια ενθαρρύνονται στην οικολογική μετακίνηση

Μαθήματα οικολογικής μετακίνησης παρακολούθησαν περίπου 600 προνήπια των δημοτικών παιδικών σταθμών Θέρμης και Καλαμαριάς καθώς και της δημοτικής ενότητας Πεύκων του δήμου Νεαπόλεως Συκεών, τα οποία ενθαρρύνθηκαν να μετακινηθούν οικολογικά από και προς το σχολείο, με τα πόδια, το ποδήλατο, το αστικό λεωφορείο ή το συνεπιβατισμό.

Τα παιδιά συμμετείχαν στην «Εβδομάδα οικολογικής μετακίνησης» που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BAMBINI Intelligent Energy Europe.

Στόχος του έργου είναι η προώθηση των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και μετακίνησης στις ηλικίες 4-6, όταν δηλαδή το παιδί δέχεται τα πρώτα ερεθίσματα σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους μεταφοράς και μετακίνησης του και αρχίζει να διαμορφώνει τη συμπεριφορά του ως μετακινούμενος. Το έργο δεν στοχεύει μόνο στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών, αλλά και των παιδαγωγών και των γονέων τους. «Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2012, συμμετέχουν 16 παιδικοί σταθμοί οι οποίοι, μέσα από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό προσπάθησαν να εξοικειώσουν τα παιδιά με την οικολογική μετακίνηση» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη Πατίλα από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη δράση «Δίπλωμα οικολογικής μετακίνησης», ένα παιχνίδι μέσω του οποίου τα παιδιά κέρδιζαν ένα «πράσινο τετραγωνάκι» κάθε φορά που μετακινούνταν οικολογικά.Οι παιδικοί σταθμοί που έκαναν τις περισσότερες «πράσινες» μετακινήσεις είναι το τμήμα Β2 του δημοτικού παιδικού σταθμού Πλαγιαρίου «Νότες Στοργής», το 2ο τμήμα του Α΄παιδικού σταθμού Καλαμαριάς και το 1ο τμήμα του Β΄ παιδικού σταθμού Καλαμαριάς. «Οι νικητές κέρδισαν εισιτήρια της πολιτιστικής γραμμής του ΟΑΣΘ, ευγενική χορηγία του Συμβουλίου Αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» ανέφερε η κ.Πατίλα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...