Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο ύπνος με τους γονείς δεν κάνει κακό στο παιδί

Τέρμα στις τύψεις, αν παίρνετε το μωρό στο κρεβάτι σας για να κοιμηθείτε παρέα. Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν, σε έρευνα που έκαναν με τη συμμετοχή εθελοντών, ότι δεν υπήρξε καμία διαφορά συμπεριφοράς και καμιά ψυχολογική επίδραση στα παιδιά που κοιμόντουσαν με τους γονείς τους σε σχέση με εκείνα που κοιμόντουσαν στο δικό τους κρεβάτι.


Τα αποτελέσματα της νέας αυτής έρευνας, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Στόνι Μπρουκ στη Νέα Υόρκη, αντικρούουν όσα για χρόνια οι παιδίατροι και οι ψυχολόγοι συμβούλευαν τους γονείς, λέγοντάς τους να μην κοιμούνται στο κρεβάτι τους τα παιδιά τους επειδή η κακή αυτή συνήθεια θα έβλαπτε εκτός από το παιδί, και τη σχέση του ζευγαριού.

Στην έρευνα πήραν μέρος 944 ζευγάρια μ’ ένα παιδί ηλικίας ενός έτους, τα οποία οι ερευνητές παρακολούθησαν μακροπρόθεσμα την ψυχολογική τους κατάσταση και τις συνήθειές του στον ύπνο. Τα δεδομένα έδειξαν ότι τα παιδιά που κοιμόντουσαν στο διπλό κρεβάτι των γονιών τους είχαν φτάσει στο ίδιο γνωστικό επίπεδο και είχε εξελιχθεί το ίδιο η συμπεριφορά τους σε σχέση μ’ εκείνα που κοιμόντουσαν μόνα τους.

Στη μελέτη των Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Pediatrics», αναφέρεται ότι δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην ψυχολογία των παιδιών που κοιμόντουσαν με τους γονείς τους. «Μητέρες του ίδιου κοινωνικού επιπέδου εκπαιδεύουν τα παιδιά τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ανεξάρτητα από το αν κοιμούνται μαζί ή όχι» κατέληξε η έρευνα.


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...