Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

“Photo Art” H τέχνη της φωτογραφίας για παιδιά 9-12 ετών

Νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα ‘Photo Art’ από το Σεπτέμβριο του 2011 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, για παιδιά 9-12 ετών.

Στα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, που από τη δεκαετία του 1980 διεξάγει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με στόχο την αισθητική καλλιέργεια, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία μέσω της τέχνης, προστίθεται ένα ακόμη για τους νεαρούς μας φίλους.

Το πρόγραμμα ‘Photo Art’ αποτελεί καινοτόμα δράση του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που εισάγει τα παιδιά στον κόσμο του οπτικού πολιτισμού που μας κατακλύζει και ειδικότερα της σύγχρονης φωτογραφίας με τρόπο ψυχαγωγικό, εξασφαλίζοντάς τους ένα ζωντανό περιβάλλον έμπνευσης και δημιουργίας.

Με αφορμή τα εικαστικά έργα των μόνιμων και των περιοδικών εκθέσεων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ιδιαίτερα μέσα από τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μουσειακή συλλογή φωτογραφικών έργων διεθνώς καταξιωμένων φωτογράφων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, οξύνοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.

Κατά τη διάρκεια των εφαρμογών του προγράμματος ‘Photo Art’ τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες εικαστικής έκφρασης που προσφέρουν τόσο τα αναλογικά μέσα της φωτογραφίας, όσο και οι ψηφιακές εφαρμογές της και να ανακαλύψουν εκ νέου τον κόσμο, μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και χωρίζεται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε δύο κύκλους των 12 συναντήσεων (Α’ Κύκλος: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2011 και Β’ Κύκλος: Ιανουάριος – Μάιος 2012).

Οι συναντήσεις είναι δίωρες και θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μ.Μ.Σ.Τ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 281212 (Υπεύθυνη: Γεωργία Κουρκουνάκη)

Fax: 2310281567

Ηλεκτρονική διεύθυνση: mm-pΕDia@mmca.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...