Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Χρυσές κλωστές κι ονειρεμένες φορεσιές...»

Το Φεστιβάλ Παιδικής Δημιουργικότητας διοργανώνουν, για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ρέθυμνο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κούφης και Αργυρούπολης με την υποστήριξη του τοπικού Επιμελητήριου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Επισκοπής.

Για οκτώ μέρες, από την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, έως τις 6 Αυγούστου τα παιδιά, που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, με την καθοδήγηση ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού θα εκφραστούν βιωματικά και ομαδικά σε θέματα, που αφορούν την παράδοση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα.

Τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι "Χρυσές κλωστές κι ονειρεμένες φορεσιές". Τα παιδιά θα γνωρίσουν την ενδυμασία, την τέχνη της ραφής και τον κύκλο, που κάνει η κλωστή από τη γέννησή της έως τη μετεξέλιξη της σε ένδυμα, καθώς επίσης και την πορεία τού ενδύματος στα νεότερα χρόνια.

Μέσα από αυτές τις οκτώ δημιουργικές μέρες, οι νεαροί συμμετέχοντες θα γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τις παραδοσιακές στολές της χώρας, τα σχέδια που τις ομορφαίνουν, τα εξαρτήματα που τις συνοδεύουν, θα δημιουργήσουν χάρτινα φορέματα βγαλμένα από παραμύθια, ενώ θα "ταξιδέψουν" και στον κόσμο της ανακύκλωσης, όταν με πλαστικές σακούλες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργήσουν χρωματιστά κοστούμια με οικολογικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...