Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τα παιδιά εθίζονται γρήγορα στα τυχερά παιχνίδια

Η ρήση που θέλει τα μήλα να πέφτουν κάτω από την μηλιά, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στην περίπτωση των παιδιών με γονείς που παίζουν τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, τα δύο τρίτα των παιδιών ηλικίας από 13 έως 17 ετών, έχουν παίξει διάφορα τυχερά παιχνίδια, τουλάχιστον μια φορά τον τελευταίο χρόνο.

Μεγάλος αριθμός από αυτά τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες με προϊστορία στον τζόγο και έχουν, ως ένα βαθμό επηρεαστεί από τον πατέρα τους.

Παιδιά με γονείς που παίζουν τυχερά παιχνίδια διατρέχουν περισσότερους κινδύνους να γίνουν τζογαδόροι, σύμφωνα με τον Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ψυχολογίας.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο ψυχολόγος, Πολ Ντελφάμπρο, ανέφερε ότι το διαδίκτυο σπρώχνει πολλά παιδιά στο τζόγο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα σημερινά παιδιά, πρόσθεσε, είναι εκτεθειμένα στα τυχερά παιχνίδια, όχι μόνο μέσω του διαδικτύου το οποίο χρησιμοποιούν τακτικά, αλλά και τον μηχανών παιχνιδιών που τώρα βρίσκονται παντού.

Παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί στην Αυστραλία το διαδικτυακό καζίνο, υπάρχουν πολλά άλλα "αβλαβή" τυχερά παιχνίδια που εθίζουν τα παιδιά στον τζόγο.

Όλες οι σχετικές έρευνες δείχνουν, υπογράμμισε ο καθηγητής ψυχολογίας, ότι τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμα των γονιών τους και όταν μαθαίνουν, για παράδειγμα, στο διαδίκτυο πώς να παίζουν πόκερ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δοκιμάσουν και στην πράξη το παιχνίδι.

Οι γονείς, είπε, πρέπει να διαφωτίζουν τα παιδιά τους και να τους εξηγούν τις καταστρεπτικές ιδιότητες του τζόγου, που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια βιομηχανία που έχει στηθεί για να βγάζει χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...