Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Παιδικές βιβλιοθήκες απειλούνται με «λουκέτο»

25 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε απομακρυσμένες και μη προνομιούχες περιοχές στην Ελλάδα απειλούνται με άμεσο και οριστικό κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Οι βιβλιοθήκες εξυπηρετούν κατά μέσο όρο 2400 παιδιά την ημέρα και δανείζουν περίπου 700 βιβλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Ερευνητικού Κέντρου Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.

Το Ερευνητικό Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου διαθέτει 43.000 τίτλους βιβλίων και πλούσια συλλογή παλαιών εκδόσεων, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί υποστηρικτικά προς τις κατά τόπους βιβλιοθήκες, με την παραγωγή και αποστολή σε αυτές ειδικών παιδαγωγικών προγραμμάτων δράσης.

Οι βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι ύστερα από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Οι ανελαστικές δαπάνες του οργανισμού ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ οι ιδιωτικές χορηγίες καλύπτουν περίπου 200.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό διατίθεται από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο εφέτος έχει εκταμιεύσει 245.000 ευρώ γι αυτό το σκοπό. Ο οργανισμός παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών ζητά τώρα από το υπουργείο την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των αποζημιώσεων, ποσό που φτάνει τα 700.000 ευρώ.


news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...