Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

«Διάσπαση Προσοχής: Μύθοι και αλήθειες»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Διάσπαση Προσοχής: μύθοι και αλήθειες», που διοργάνωσε ο Τομέας Προσχολικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στο κτίριο Βιέννη (Εγνατία 2-4), την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014


Η εισηγήτρια κα. Σοφία Κούδα, ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, ασχολείται με ψυχομετρικές δοκιμασίες, διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών και σχολικών δυσκολιών, με διαταραχές συμπεριφοράς καθώς και με το συντονισμό ομάδων γονέων. 

Η κα. Κούδα, προσέγγισε με τον πλέον διαφωτιστικό τρόπο το θέμα  της Διαταραχής ελλειμματικής προσοχής με υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) ή Διάσπαση προσοχής, το οποίο  θεωρείται σήμερα μία από τις πιο σοβαρές και συχνές διαταραχές κατά την παιδική ηλικία σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με αυξημένη την αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζει για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014, να διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα της καθημερινότητας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...