Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Harry Potter Mania στο Star


Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και για όλο τον Νοέμβριο, κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22:00 θα συμβαίνουν ανεξήγητα φαινόμενα στην οθόνη του Star!

Ο Χάρι Πότερ, μαζί με τους φίλους αλλά και τους εχθρούς του, θα χαρίσουν στα βράδια της Παρασκευής μαγεία, περιπέτεια, χιούμορ, δράση και λίγο από το παραμύθι, που λείπει σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Η Harry Potter Mania ξεκινάει με την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» και ολοκληρώνεται με το «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου : Μέρος 2ο» σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή.

25/10 Παρασκευή

22:00 Ο Χάρι  Πότερ και ο αιχμάλωτος του  Αζκαμπάν
Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2004
Διάρκεια: 125’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλφόνσο Κουαρόν
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Γκάρι Όλντμαν, Ρούπερτ Γκριντ, Έμμα Γουάτσον, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μάικλ Γκαμπόν

Είναι η τρίτη ταινία της σειράς, μετά το» Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», που προτάθηκε επίσης για Όσκαρ.
«Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»  βασίζεται στο τρίτο ομότιτλο βιβλίο της Τζέι Κ. Ρόουλινγκ. Το σενάριο έγραψε για τρίτη φορά ο Στιβ Κλόουβς.
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 31 Μαΐου 2004 στη Βρετανία και στις 4 Ιουνίου 2004 στις ΗΠΑ.
Έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες «Καλύτερης Μουσικής» και «Οπτικών Εφέ».

1/11 Παρασκευή 
22:00 Ο Χάρι  Πότερ και το κύπελλο της  φωτιάς
Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2005
Διάρκεια: 160’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικ Νιούελ
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον, Τίμοθι Σπολ, Ρούπερτ Γκριντ, Μπόνι Ράιτ

Η τέταρτη ταινία της σειράς με το σενάριο να υπογράφει ο Στιβ Κλόουβς, σεναριογράφος και των τριών ταινιών, που είχαν προηγηθεί. Ο σεναριογράφος δήλωσε ότι αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στο να περιοριστεί στη διάρκεια της ταινίας χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσει κεφάλαια του βιβλίου, απαραίτητα για την εξέλιξη της ιστορίας.
Η ταινία «άνοιξε» με ρεκόρ εσόδων στη Βόρεια Αμερική, με εισπράξεις ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την πρώτη κιόλας μέρα, ενώ συνέχισε για να εκτοξεύσει το ποσό αυτό σε 102 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο. Έτσι η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς», σημείωσε το πιο κερδοφόρο διήμερο πρεμιέρας μέχρι τότε, ρεκόρ, που καταρρίφτηκε αργότερα από τις πρεμιέρες των ταινιών «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» μέρος 1&2.
Παγκοσμίως τα έσοδα έφτασαν τα 900 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο σίκουελ από τη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ» την 26η πιο προσοδοφόρα ταινία όλων των εποχών και την 6η ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς.
Έλαβε θετικές κριτικές και μία υποψηφιότητα Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση» και τρεις υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας ένα για τον «Καλύτερο Σχεδιασμό Παραγωγής».


8/11 Παρασκευή
22:00 Ο Χάρι  Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα
Νεανική περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2007
Διάρκεια: 123’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ντέιβιντ Γέιτς
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρέιφ Φάινς, Μπρένταν Γκλίζον, Μάικλ Γκαμπόν, Ιμέλντα Στάντον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Γκάρι Όλντμαν, Άλαν Ρίκμαν, Έμα Τόμσον

«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» είναι το πέμπτο από τα εφτά βιβλία της σειράς της Τζέι Κ. Ρόουλινγκ με ήρωα το νεαρό μάγο.
Το βιβλίο εκδόθηκε στις 21 Ιουνίου 2003 στη Βρετανία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Πούλησε περίπου 7 εκατομμύρια αντίτυπα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική μαζί την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 11 Ιουλίου 2007 στις ΗΠΑ και στις 12 Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς και απέφερε 939,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα καταλαμβάνει την 20η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών και την 4η ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς.
Το σενάριο έγραψε για πρώτη φορά ο Μάικλ Γκόλντενμπεργκ.

15/11 Παρασκευή
22:00 Ο Χάρι Πότε και ο ημίαιμος πρίγκιψ
Ταινία φαντασίας βρετανικής και αμερικανικής συμπαραγωγής 2009.
Διάρκεια: 147’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Γέιτς
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρόμπι Κολτρέιν, Μάγκι Σμιθ, Άλαν Ρίκμαν, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέιφ Φάινς, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντέιβιντ Θιούλις

Βασίζεται στο έκτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένο από τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
Είναι η έκτη κατά σειρά ταινία.
Στη σκηνοθετική καρέκλα επιστρέφει ο Ντέιβιντ Γέιτς, που σκηνοθέτησε το «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» ενώ το σενάριο έγραψε ο Στιβ Κλοβς, σεναριογράφος της πρώτης, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης ταινίας.
Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ φωτογραφίας.
Με τον προϋπολογισμό της ταινίας να φτάνει τα 250.000.000 δολάρια, το «Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» γίνεται η ακριβότερη ταινία της σειράς.
Το φιλμ έκανε άνοιγμα τριημέρου στην 1η θέση με 77,8 εκ. δολάρια ενώ οι συνολικές εισπράξεις στις ΗΠΑ έφτασαν τα 302 εκατομμύρια δολάρια. Παγκοσμίως η ταινία απέφερε πάνω από 933,9 εκ. δολάρια. Ήταν η 3η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική για το 2009 και η 2η παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα παραμένει η 21η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών και 5η ανάμεσα στις ταινίες της σειράς, πίσω από τα «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου 1» και «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα».


22/11 Παρασκευή 
22:00 Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου : Μέρος 1ο»
Νεανική περιπέτεια φαντασίας, βρετανικής και αμερικανικής συμπαραγωγής 2010
Διάρκεια: 129’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Γέιτς
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρόμπιν Κόλτρεϊν,  Μάγκι Σμιθ, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Η ταινία βασίζεται στο 7ο και τελευταίο ομότιτλο βιβλίο της σειράς «Χάρι Πότερ» γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
Το βιβλίο εκδόθηκε παγκοσμίως σε 93 χώρες και έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων, πουλώντας περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες 24 ώρες από την έκδοσή του. Το προηγούμενο ρεκόρ, 9 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη μέρα, κατείχε το προηγούμενο βιβλίο της σειράς, Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ.
Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του την 1η Φεβρουαρίου 2007, το βιβλίο έφτασε στο υψηλότερο σημείο πωλήσεων στις λίστες best-seller ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων όπως τα Amazon.com, Barnes & Noble, Borders, τα οποία ανακοίνωσαν ότι έλαβαν περισσότερες παραγγελίες για το συγκεκριμένο βιβλίο από οποιοδήποτε άλλο μέχρι εκείνη τη μέρα, με το Amazon.com να έχει καταγράψει ότι οι αρχικές παραγγελίες για το βιβλίο έφτασαν τα 2.2 εκατομμύρια παγκοσμίως, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε έως τώρα το προηγούμενο βιβλίο της σειράς (1.5 εκατομμύρια παγκοσμίως).
Είναι η έβδομη κατά σειρά ταινία, που μεταφέρεται στον κινηματογράφο και η μόνη, που αποτελείται από δύο μέρη –το πρώτο προβλήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2010 και το δεύτερο στις 15 Ιουλίου 2011.
Τα γυρίσματα κράτησαν πάνω από ένα χρόνο (19 Φεβρουαρίου 2009 έως Μάρτιο του 2010). Οι τρεις πρωταγωνιστές Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, ξέσπασαν σε κλάματα την τελευταία μέρα των γυρισμάτων καθώς τελείωνε για αυτούς ένας κύκλος ζωής και μιας επιτυχημένης συνεργασίας 10 χρόνων.
Η ταινία έλαβε καλές κριτικές και έγινε η 3η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως για το 2010 και η 15η όλων των εποχών, φτάνοντας τα 954,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ανάμεσα σε όλες τις ταινίες της σειράς, είναι η 3η εμπορικότερη. Στην Ελλάδα έκοψε 381.155 εισιτήρια.
Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ στις κατηγορίες «Καλλιτεχνική Διεύθυνση» και «Οπτικά Εφέ».

29/11 Παρασκευή
22:00 Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΡΟΣ 2ο (HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART 2)

***Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ***
Περιπέτεια φαντασίας  αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2011
Διάρκεια : 127’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Γέιτς
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουότσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπερτ Κόλτρεϊν, Τομ Φέλτον, Ρέιφ Φάινς, Γκάρι Όλντμαν,Μπρένταν Γκλίσον, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Άλαν Ρίκμαν, Μάγκι Σμιθ, Ντέιβιντ Θιούλις

ΥΠΟΘΕΣΗ: O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιχειρούν την πιο επικίνδυνη αποστολή, την ανίχνευση και καταστροφή του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ. Αυτή τη φορά δεν έχουν την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του καθηγητή Ντάμπλντορ και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν απόλυτα ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν καθώς ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει πια και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση.  Δεν  έχουν καταφέρει όμως ακόμα να βρουν αυτόν, που έχει τεράστια σημασία για τον Βόλντεμορτ : τον Χάρι Πότερ!  Ο Χάρι, ως ο εκλεκτός, θα γίνει το θήραμα για τους Θανατοφάγους, οι οποίοι τον κυνηγούν για να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ.
Η μόνη ελπίδα για να σωθούν όλοι είναι ο Χάρι  να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν τον Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου. Αν  αποδειχθεί ότι η ιστορία αυτή αληθεύει, υπάρχει κίνδυνος ο Βόλντεμορτ να αποκτήσει την υπέρτατη δύναμη, που τόσο απεγνωσμένα αναζητά. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...