Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

«Λάγνης & Απόστολος Ρίζος – Το Παιδικό Τραγούδι»

Όταν το hip hop συνάντησε το έντεχνο μέσα στο θέατρο, κάτι όμορφο γεννήθηκε.


Ο Χρήστος Πανοηλίας, ή αλλιώς Λάγνης από το συγκρότημα Νέα Τάξη Πραγμάτων, σε συνεργασία με τον Απόστολο Ρίζο μας παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για «Το παιδικό τραγούδι» του συνθέτη Νίκου Κολλάρου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συνεργασία που ενώνει δύο κόσμους, αυτούς της hip hop μουσικής με τη βραχνή και αισθαντική χροιά του Απόστολου Ρίζου, που με τη σειρά του εκπροσωπεί επάξια το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα.

Οι δύο καλλιτέχνες γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός» η οποία έλαβε χώρα στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, το καλοκαίρι του 2012. Μέσα από την αμοιβαία αλληλοεκτίμηση τους προέκυψε η συνεργασία τους, πάνω στο χαμένο διαμάντι της ελληνικής δισκογραφίας «Τραγούδι Παιδικό» του Νίκου Κολλάρου. Η διασκευή ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την πένα του Λάγνη, ο οποίος έγραψε:

«Συσπώνται οι μύες μου κaθώς αγγίζω το μικρόφωνο
Τραγούδι που δεν είναι φτιαγμένο για ραδιόφωνο
Τραγούδι για σένα, μονο για σένα
Και εσύ αρνείσαι να καταλάβεις τα δεδομένα,

Στο μυαλό μου η φωνή σου, λόγια οργισμένα
Στο μυαλό μου η μορφή σου, χωρίς εμένα,
Σε έκανα τραγούδι όχι για να τ’ακούς
Σε έκανα τραγούδι για να’ μαστε πάντα ένα..»

Τα γυρίσματα έγιναν στη Σύρο με επίκεντρο το εμβληματικό θέατρο “Απόλλων” το οποίο κατασκευάστηκε το 1864! Η σκηνοθεσία επιμέλεια ανήκει στον κορυφαίο Γιάννη Παπαδάκο (RIVA), ο οποίος με την ομάδα του πήγε στην Ερμούπολη για τις ανάγκες του τραγουδιού. Η μουσική ανήκει στον Νίκο Κολλάρο ενώ στίχους έγραψε ο ίδιος και ο Χρήστος Πανοηλίας. Την διασκευή πραγματοποίησαν οι Dj Rico και ο Wicca, τις κιθάρες έπαιξε ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, τη φυσαρμόνικα ο Απόστολος Ρίζος ενώ το artwork ανέλαβε ο Στάθης Τελειούδης. Συμμετέχουν επίσης η ομάδα χοροθεάτρου «Ακροποδητί» και ο performer Φιλιπόπο. Μια αρκετά ξεχωριστή κυκλοφορία από την 5th Season Records που συνεχίζει να κινείται σε υψηλό επίπεδο δημιουργίας και αισθητικής. 

Απολαύστε το βίντεο εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=gdl-LAxjjJA

iTunes download:
http://goo.gl/JB9NXn

5th Season Records
https://facebook.com/5thseasonrecords

Promoted by: www.actionesti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...