Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τα παραμύθια μεταφέρονται στο...πιάτο των παιδιών


Απεγνωσμένη μητέρα έπεισε τα παιδιά της να τρώνε όλο το φαγητό τους χάρη στην…κοκκινοσκουφίτσα


Μέχρι πριν μερικά χρόνια πολλοί γονείς προσπαθούσαν να πείσουν τα παιδιά τους να φάνε το φαγητό τους τρομοκρατώντας τα ότι «θα έρθει ο μπαμπούλας» αν δεν κάνουν το πιάτο να…αστράφτει.

Η Σαμάνθα Λι από τη Μαλαισία, όμως, σκέφτηκε έναν πιο ήπιο και ευφάνταστο τρόπο για να πείσει τις δύο κόρες της να τρώνε όλο τους το φαγητό.


Χάρη στη φαντασία και το ταλέντο της δημιούργησε «ζωγραφιές» από λαχανικά, κρέας, ρύζι και ό,τι άλλο ήθελε να προσφέρει στα παιδιά της ώστε αυτά να απολαύσουν το γεύμα τους και να λάβουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Από το 2008 που ασχολείται με την…τέχνη του πιάτου, η Σαμάνθα Λι έχει κερδίσει πάνω από 300.000 «φίλους» που την παρακολουθούν στο Instagram, στο οποίο αναρτά τις νέες της δημιουργίες.


Για τον Οκτώβριο, λοιπόν, η νεαρή μητέρα σέρβιρε στα παιδιά της και στους διαδικτυακούς φίλους της, την κοκκινοσκουφίτσα με τον κακό λύκο, τον Μάικλ Τζάκσον, τον Φρεντ Φλίνστοουν, ακόμα και την Όντρει Χέπμπορν από την ταινία «Breakfast at Tiffany’s».

Όπως εξηγεί η ίδια: «Τα πιάτα μου αφηγούνται μία ιστορία», υποστηρίζοντας ότι είναι μία ευτυχισμένη μαμά.


Καθημερινά ασχολείται από τριάντα λεπτά μέχρι μία ώρα για τις δημιουργίες της, ενώ επιδιώκει να εκμεταλλεύεται όλα τα τρόφιμα που υπάρχουν στο σπίτι ώστε να αποφεύγει να τα πετάει.

Μάλιστα, οι…ζωγραφιές της μπορεί να αφορούν στο πρωινό, το μεσημεριανό, το βραδινό, ή ακόμα και το σνακ που θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο.


«Είναι τεράστια η χαρά μου που βλέπω τις κόρες μου να απολαμβάνουν αυτό που τρώνε και να φτιάχνουν ιστορίες από τα πιάτα τους», συμπληρώνει η Λι, η οποία προκαλεί τα παιδιά της να μαντέψουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής του πιάτου τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...