Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Nυχτερινός τρόμος και εφιάλτες: Τι σημαίνει για τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσετε

Μια σκηνή που ουκ ολίγοι γονείς έχουν ζήσει είναι το παιδί να ξυπνάει τρομαγμένο κατά την διάρκεια του ύπνου του και να τρέχει στο δωμάτιο των γονιών του. Ο τρόμος που δημιουργείται στο μυαλό των παιδιών... και αναταράσσει τον ύπνο τους μπορεί να έχει σχέση με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Για ποιο λόγο τα παιδιά έχουν εφιάλτες

Ο εφιάλτης και τα ξυπνήματα μέσα στην νύχτα δηλώνουν αγωνία ή φόβο αναφέρει η Κλινική Ψυχολόγος- Παιδοψυχολόγος Μαρία Σαράντη. Οποιαδήποτε αλλαγή η οποία δεν προσδίδει ασφάλεια στο παιδί μπορεί να του δημιουργήσει το αίσθημα του φόβου και της εσωτερικής σύγκρουσης.

Πως μπορεί ο γονιός να καταλάβει αν το παιδί έχει κάποιες φοβίες

Ενδεικτικά παραδείγματα της αγωνίας του παιδιού μπορεί κανείς να διακρίνει από τις ζωγραφιές του σχολιάζει η Κα Σαράντη. Αν για παράδειγμα έχουν έντονες γραμμές, πολύ έντονα χρώματα όπως κόκκινο και μαύρο ή αν υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα, αυτό σημαίνει ότι υφέρπει μια εσωτερική ανησυχία στο παιδί.

Τι δηλώνει ο νυχτερινός τρόμος

Σύμφωνα με την Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Μίνα Κάνταρου ο νυχτερινός τρόμος δηλώνει την αδυναμία του παιδιού να κοιμηθεί γιατί αισθάνεται έντονα το φόβο του χωρισμού. Το παιδί δεν είναι έτοιμο να αποχωριστεί την οικογένεια του και φοβάται ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκοπεί από την συναναστροφή με το σπίτι.

Ηλικίες που εμφανίζεται

Είναι πιο έντονο και διακρίνεται ευκολότερα στα κορίτσια από 4-10 ετών, σύμφωνα με την κα Κάνταρου. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο χαρακτήρας του παιδιού για το αν θα το εκδηλώσει ή όχι. Αν αγχώνεται εύκολα ή είναι πιο ευαίσθητο τότε οι πιθανότητες εκδήλωσης αυξάνονται.

Πώς αντιμετωπίζεται

Οι γονείς καλό είναι να συζητήσουν μαζί με το παιδί για να καταλάβουν τι το αγχώνει και να το καθησυχάσουν μιλώντας του ή διαβάζοντάς του ένα παραμύθι. Βοηθητικό είναι να υπάρχει αναμμένο ένα φωτάκι κατά την διάρκεια του ύπνου για να μην φοβηθεί ακόμα και αν ξυπνήσει. Έτσι θα καταλάβει ότι είναι στον δικό του χώρο και θα ηρεμήσει.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Το παιδί θα πρέπει να έχει ένα φυσιολογικό καθημερινό πρόγραμμα που να μην είναι εξαντλητικό τονίζει η Κα Κάνταρου. Η καλή διατροφή είναι απαραίτητο συστατικό για να έχει και καλή ψυχική υγεία. Επιπρόσθετα, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ βραδινό γεύμα μπορεί να διαταράξει τον ύπνο του. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει η επικοινωνία: κάτι μικρό στα μάτια των μεγάλων πιθανώς διογκώνεται στο μικρόκοσμο των παιδιών. Η κουβέντα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στο να απομακρυνθούν οι φοβίες του.

Πότε πρέπει να ζητήσουν την βοήθεια ειδικού

Αν οι γονείς παρατηρήσουν ότι το πρόβλημα είναι συνεχόμενο, έχει μεγάλη ένταση και με μεγάλη συχνότητα κατά την διάρκεια ενός μήνα τότε το παιδί χρειάζεται να επισκεφτεί κάποιο ειδικό.
mama365.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο «Μύλο των Ξωτικών»


Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας! 

Για δεύτερη χρονιά φέτος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E., ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. O «Μύλος των Ξωτικών», η πραγματική πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, ανοίγει τις πύλες του στις 30 Νοεμβρίου και για 38 ολόκληρες ημέρες.

Οι προετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής και των τεχνικών ομάδων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον σχεδιασμό, παρουσιάζονται πλέον στο νέο και ανανεωμένο site των Ξωτικών (www.milosxotikon.gr), αλλά οι μεγάλες εκπλήξεις παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό!

Καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα λειτουργούν τα δωρεάν εργαστήρια του Μύλου, με απίθανες εκπαιδευτικές δράσεις. Παράλληλα, κάθε γωνιά και πλατεία της πόλης, θα «ξεχειλίζει» από γλυκιές εκπλήξεις

 Ένα σπάνιο ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο!

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στοχεύει φέτος να προσφέρει στους μαθητές αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του ένα σπάνιο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Για πρώτη φορά στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων θα λειτουργήσει η κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», που αυτή την στιγμή στεγάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή πενήντα εντυπωσιακών εκθεμάτων του Κώστα Κοτσανά, που ξεκινούν από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος, τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και

φτάνουν μέχρι και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας παρουσιάζει δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και πρόκειται για το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο μουσείο του είδους του παγκοσμίως.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενώ πολλά από αυτά είναι διαδραστικά. Είναι ταξινομημένη σε ενότητες και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής. Δρα πολυεπίπεδα και απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων και φυσικά σε όλους τους πολίτες.

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο θα συνεχίσει την λειτουργία της η έκθεση κεραμικής της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με τις συλλογές και τα ευρήματα των ανασκαφών από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά πρωί – απόγευμα από της 19 Νοεμβρίου 2012 έως της 6 Ιανουαρίου 2013.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 24310 38890 – 24310 74442.

Τις φετινές γιορτές ο «Μύλος των Ξωτικών» υπόσχεται μια ζεστή, ανθρώπινη και φιλόξενη διοργάνωση για μικρούς και μεγάλους. Τα Ξωτικά λοιπόν μας προσκαλούν στο παραμυθένιο «Εργοστάσιο» τους για να ζήσουμε όλοι μαζί, τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής μας…

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Χένσελ και Γκρέτελ: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 Χένσελ και Γκρέτελ: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ στο θέατρο "ΘΥΜΕΛΗ".

«Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, πέφτει και χύνεται το γάλα και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, αλλά εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.»

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Διονύση Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Δ. Κούτση κοσμούν την παράσταση. Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.

Παραστάσεις: Από 6 Οκτωβρίου μέχρι 18 Νοεμβρίου 2012 κάθε Σάββατο 16.00' και Κυριακή 11.15' και 16.00' και για έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου.

Διάρκεια: 90'

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.
Τιμή ομαδικού εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων: 8 ευρώ το άτομο.


ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΤΩΝ Α/ΦΩΝ ΓΚΡΙΜ.

Λιμπρέττο: ΑΝΤΕΛΑΪΝΤ ΒΕΤΤΕ
Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
Μουσική: Ε. ΧΟΥΜΠΕΡΤΙΝΓΚ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ
Σκηνικά: ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ
Kοστούμια: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ
Εκτέλεση κοστουμιών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Μουσική διδασκαλία: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΣ
Ηχοληψία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΛΙΑΚΟΥΔΗΣ

Ηθοποιοί: Μαρία Στάβαρη, Έλλη Λορέντη, Γιώργος Μαγκίνης, Μαρία Δρακοπούλου, Ανδρέας Παπαγιαννάκης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ «ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ». ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ – ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ, ΖΑΧΑΡΩΤΑ, ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ!!! (Η συμμετοχή στο πάρτυ είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!)

Το θέατρο "ΘΥΜΕΛΗ" διαθέτει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ήχο-φώτα-ιδιωτικό λεωφορείο) για παραστάσεις εκτός έδρας.

Το ευρύχωρο και ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ του θεάτρου μας προσφέρεται για διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (πάρτι γενεθλίων, εορτών κ.α.) πριν ή μετά την παράσταση. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!!!

Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου).

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» από το 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο, με σύγχρονα συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού, ήχου και εικόνας.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

''ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ'' στα LAPIN MAGICLAND

Η στιγμή της αλήθειας έφτασε!

Το Σάββατο 20/10 στα LAPIN MAGICLAND στις 12.00 θα χορτάσουμε από βιβλία και γεύσεις!
Στα Μελίσσια θα έχουμε εκλεκτούς καλεσμένους: την ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ & το ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ, συγγραφείς του best seller ''ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ'' αλλά και τον executive chef ΘΩΜΑ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟ.

Με έμπνευση από τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ελάτε το Σάββατο να μιλήσουμε για τη σωστή διατροφή στη ζωή των παιδιών και να μαγειρέψουμε όλοι μαζί!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Online οδηγός χρήσης του διαδικτύου για μαθητές από 6 έως 12 ετών

Έναν νέο online οδηγό ασφάλειας για παιδιά από 6 έως 12 ετών δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο οδηγός εστιάζει σε τέσσερα βασικά θέματα: ασφάλεια, επικοινωνία, ηλεκτρονική παρενόχληση, διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων.

Στην online πλατφόρμα του οδηγού τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα βρουν συμβουλές, χρυσούς κανόνες, κουίζ, παζλ και παιχνίδια, μέσω των οποίων αποκτούν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου επισημαίνει, ιδιαίτερα, ότι ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη. Οι χρήστες έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους τον ειδικό Οδηγό Ασφάλειας σε μορφή PDF, ο οποίος περιλαμβάνει δύο βιβλιαράκια ασφαλείας για το Διαδίκτυο - τον οικογενειακό οδηγό διασκέδασης και τον οδηγό για γονείς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι εκπαιδευτικοί - μαζί με 12 κάρτες περιπτώσεων γύρω από θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, τις οποίες μπορούν να κόψουν τα παιδιά και στη συνέχεια να διαβάσουν και να συζητήσουν μαζί με τους γονείς ή τους δασκάλους τους.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν τον online οδηγό στη διεύθυνση www.esafetykit.net. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ο online οδηγός έχει δημιουργηθεί σε έντεκα ευρωπαϊκές γλώσσες, ως αποτέλεσμα της γνώσης του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο, Insafe, με πρωτοβουλία του European Schoolnet, συντονιστή του Δικτύου Insafe.

Στην ελληνική γλώσσα, o online οδηγός υλοποιήθηκε από τη δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

"Tαξίδι στην Χώρα Του Γέλιου"

Από τη θεατρική ομάδα ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΟΣΚΟΝΗ

Tο THEATROVICTORIA παρουσιάζει την παιδική παράσταση "Tαξίδι στη Χώρα του Γέλιου" της θεατρικής ομάδας 'Μπουμπουρόσκονη' από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00 σε κείμενα και σκηνοθεσία της Μαρίας Μουζάκη.


Το εργο αναφέρεται σε δυο φίλους που προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημα τους, μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες

Βρισκόμαστε σε μια Χώρα πέρα από  κάθε φαντασία! Σε μια Χώρα μαγική.. Στην Χαχανοχώρα! Εκεί όπου ζουν μονάχα χαρούμενα και γελαστά παιδια!Στην χώρα αυτή δεν υπαρχουν οι λεξεις "δάκρυα" και "στεναχώρια"! .. Μέχρι τώρα.. Γιατί, δυστυχώς, η χώρα αυτή βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο! Και φυσικά φταίει η κακιά μάγισσα Ζιζανέλλα, που θέλει να τους κλέψει την ευτυχία και το γέλιο τους! Μόνο ο κλόουν ο Φούσκας και ο φίλος του ο Ξυλοπόδαρος μπορούν να σώσουν την Χαχανοχώρα από την κακιά μάγισσα, που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα της! Όλα τα χαχανόπαιδα έχουν εξαφανιστεί και πρέπει να τα βρουν! Θα τα βρουν άραγε;

Η συνάντηση τους με την  κακιά μάγισσα τους βάζει σε μεγάλους μπελάδες! Τα χαχανόπαιδα κινδυνεύουν!  Πως θα τα σώσουν; Αποφασίζουν να ζητήσουν βοήθεια, μα πρέπει να διασχίσουν όλο το δάσος για να φτάσουν στην νεράιδα που ίσως μπορεί να τους βοηθήσει! Οι περιπέτειες τους θα είναι αμέτρητες! Ο Φούσκας πεινάει συνέχεια και τρώει ό,τι βρει μπροστά του, αψηφώντας τις συνέπειες! Ο Ξυλοπόδαρος θυμώνει και κυνηγάει τον Φούσκα μεσα στο δασος! Στην προσπάθεια του να πιάσει τον Φούσκα, ο Ξυλοπόδαρος χτυπάει και χάνει τις αισθήσεις του! Το χτύπημα αυτό φοβίζει τον Φούσκα και τον κάνει να υποσχεθεί οτι θα σταματήσει να παραπονιέται οτι πεινάει συνέχεια αρκεί να γίνει καλά ο φίλος του!

Κι ενώ όλα φαίνονται  ότι πάνε καλά, ένας μεγάλος τσακωμός έρχεται να χωρίσει τους δυο φίλους και να τους βάλει σε ακόμα πιο  μεγάλους και επικίνδυνους μπελάδες! Και φυσικά για όλα αυτά φταίει η κακιά μάγισσα!
Θα καταφέρουν άραγε να μείνουν δεμένοι μέχρι το τέλος; Είναι η φιλία τους τόσο δυνατή ώστε να νικήσουν μαζί τις δυσκολίες; Θα καταφέρουν να σώσουν τα χαχανοπαιδα και την Χαχανοχώρα;

Όλες αυτές  τις απαντήσεις θα μας τις δώσουν οι δυο φίλοι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου  και κάθε Κυριακή στις 3 μμ στο φουαγιέ του THEATROVICTORIA!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική Ομάδα: Μπουμπουρόσκονη
Σκηνοθεσία: Μαρία  Μουζάκη
Κείμενα: Μαρία  Μουζάκη
Παίζουν: Μαρία  Μουζάκη, Μαρία Μπαρούτα, Παύλος Φαλούτσος
Σκηνικά - Κοστούμια: Μπαμπουρόσκονη
Μουσική: Σοφία  Μουρατίδου

INFO:
ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κυριακή: 3:00μμ
Διάρκεια: 70 λεπτά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8,00 €

THEATROVICTORIA
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)
200 μέτρα από τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339
www.theatrovictoria.gr

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κάρμεν Ρουγγέρη ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ


Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με την περίφημη «Αργώ» ως την μυθική Κολχίδα, για να γνωρίσουμε τις περιπέτειες του Ιάσoνα και των γενναίων Aργοναυτών. Αφού πρώτα μάθουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πως βρέθηκε στην Κολχίδα, θα παρακολουθήσουμε βήμα προς βήμα την προσπάθεια των Αργοναυτών να το βρουν και να το φέρουν πίσω στην πατρίδα.

Στην παράστασή μας αυτή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του Φρίξου και της Έλλης, θα μάθουν ποιος είναι ο Ιάσονας, πως και από ποιον κατασκευάστηκε η «Αργώ», πως μαζεύτηκαν όλοι οι γενναίοι ήρωες στην Ιωλκό για να συνταξιδέψουν με τον Ιάσονα, και να πάνε στη Λήμνο – στο νησί της Χρυσής – στην Τροία – στον Ελλήσποντο, στην Κύζικο, στην Μυσία – να περάσουν τι Συμπληγάδες να φτάσουν στην Κολχίδα. Εκεί όπου ο Ιάσονας, με μεγάλη δυσκολία, θα κατορθώσει να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας, θα γνωρίσει τη Μήδεια η οποία θα τον ακολουθήσει και θα τον βοηθήσει.

Τέλος θα παρακολουθήσουμε τον γυρισμό τους στην πατρίδα ζώντας ακόμα συγκλονιστικότερες περιπέτειες

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με το αναμφισβήτητο ταλέντο της και οι πολύτιμοι συνεργάτες μας, θα ζωντανέψουν αυτό το ταξίδι του Ιάσονα και για ακόμα μια φορά θα βάλουν την σφραγίδα τους στην ποιότητα των παραστάσεων που κάνουν για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.
Συμμεριζόμενοι τις δύσκολες ημέρες που περνάει κάθε Ελληνική οικογένεια, αποφασίσαμε φέτος να μειώσουμε το κόστος του εισιτηρίου, χωρίς όμως να μειώσουμε την καλλιτεχνική αξία των παραστάσεων μας.

Η Αργοναυτική εκστρατεία είναι μια παράσταση με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, που απευθύνεται με γνώση και σεβασμό στα παιδιά, που αποτελούν και την μοναδική ελπίδα για να μη ξεχαστεί η ιστορία αυτού του τόπου και να διατηρηθούν οι αξίες μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Φωτεινή Μπακλατζίογλου, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 14:45
Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση, στο ΤΕΧΝΙS τηλ.: 210 9345 378

Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 13€, Εξώστης: 11€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€,
Σχολικές παραστάσεις: 7€

Προπώληση εισιτηρίων:
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254 - Ταύρος (Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ PARKING)
Τηλεφωνικά στο 2122540300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
www.theatron254.gr
Και στα καταστήματα Public

Πληροφορίες:
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Τηλ.: 212 2540300
Culture Factory Α.Ε. Τηλ.: 6978-188756

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...