Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπίλης τρέχει , δίνει αίμα και σώζει ζωές !

Μικροί και μεγάλοι, στην Πάτρα και στο Αίγιο, υποδέχτηκαν  με αγάπη και ενθουσιασμό το Μπίλη Καντίλη, τον αγαπημένο μικρό ήρωα των ομώνυμων  βιβλίων του Πασχάλη Τσαρούχα .
Στο τρίτο κατά σειρά βιβλίο με τίτλο « Ο  Μπίλης Καντίλης τρέχει στο MOTO GP»,  καθώς μεγαλώνει, ο Μπίλης ζει το όνειρο των αγώνων Moto GP, πλάι σε παγκόσμιους πρωταθλητές  και  συμμετέχει ενεργά και μαζί με τους γονείς του στη σκυταλοδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα μάθει από πρώτο χέρι και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κι εμείς , πόσο σημαντικό είναι και για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό, να μάθουμε, να κάνουμε μέρος της παιδείας μας το να δίνουμε λίγο από το πολύτιμο αίμα μας.
Τόσο στο «Πολύεδρο» της Πάτρας, όσο και στον Πύργο στα Ψηλά Αλώνια του Αγίου  όπου έγινε η παρουσίαση του  βιβλίου, το κοινό αγκάλιασε με θέρμη τις νέες περιπέτειες του Μπίλη.
 
Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε   στο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και στη σημασία του να μάθουμε τα παιδιά μας από μικρά να είναι   ευαίσθητα στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.
   Οι συζητήσεις άναψαν μεταξύ του συγγραφέα , γονιών, δασκάλων  και  των ομιλητών των εκδηλώσεων(Ν. Ράγιου, Α. Σπηλιωτακάρα, Π. Σπηλιωτοπούλου, Α. Σαλαμούρα, Ν. Ροβόλας Α. Πατσόπουλος, Α-Μ Ρογδάκη)   γύρω από τον δικυκλισμό, την τήρηση των οδικών κανόνων και των μέτρων ασφαλείας  αλλά  και  τη  μεγάλη σημασία,  σε μια εποχή κρίσης και  ισοπέδωσης,  να μάθουμε   τα παιδιά μας  να διαβάζουν και να αγαπούν το καλό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...