Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

BARBIE: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ στο STAR Channel

Η ξεχωριστή παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2012, την  BARBIE: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ (BARBIE : THE PRINCESS AND THE POPSTAR) θα προβληθεί το  ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 στις 21:00 από το STAR Channel

H Barbie, ως πριγκίπισσα Τόρι, ονειρεύεται να ξεφύγει από τη ζωή στο κάστρο και τα καθήκοντά της και να ζει ανέμελα, όπως η αγαπημένη της ποπ σταρ Κίρα! Όταν η Κίρα επισκέπτεται το κάστρο για να δώσει συναυλία, οι δύο τους συναντιούνται και αμέσως γίνονται κολλητές φίλες καθώς καταλαβαίνουν ότι έχουν πολλά κοινά. Η καθεμιά εύχεται να μπορούσε να ζήσει τη ζωή της άλλης! Με τη βοήθεια του μαγικού μικρόφωνου της Κίρα και της μαγικής βούρτσας μαλλιών της Τόρι καταφέρνουν να πάρει η μία τη μορφή της άλλης και να ζήσουν το όνειρό τους, χωρίς κανείς να το καταλάβει. Όσο όμως οι δύο πρωταγωνίστριες απολαμβάνουν τις καινούριες τους ζωές, ο μάνατζερ της Κίρα, Λίαμ, έχει άλλα σχέδια. Όταν μαθαίνει το μεγάλο μυστικό του Βασιλείου της Τόρι για τα μαγικά λουλούδια, τα οποία βγάζουν διαμάντια, η απληστία κυριεύει την καρδιά του και θέλει να τα κάνει δικά του. Ο Λίαμ οργανώνει την απαγωγή της Κίρα, που έχει πάρει τη θέση της Τόρι, με σκοπό να τον οδηγήσει στα μαγικά λουλούδια. Θα καταφέρει άραγε η πραγματική Τόρι να σώσει την καινούρια της φίλη αλλά και το βασίλειο της;

***Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη***

Cover of
Cover of Barbie in The Nutcracker
Λίγα λόγια για την ιστορία της αγαπημένης Barbie

Η Ρουθ και ο Έλιοτ Χάντλερ ίδρυσαν την εταιρία Mattel Creations το 1945 και 14 χρόνια μετά, η Ρουθ Χάντλερ δημιούργησε την κούκλα Barbie. Στην ερώτηση «ποια η σχέση της με τη Barbie», απαντάει απλά, «Είμαι η μαμά της Barbie».
Η έμπνευση για τη δημιουργία της Barbie ήρθε καθώς η Ρουθ παρατηρούσε την κόρη της, Μπάρμπαρα, να παίζει με χάρτινες κούκλες. Μαζί με τις φίλες της η Μπάρμπαρα δημιουργούσε διάφορες ιστορίες δίνοντας στις κούκλες της πολλούς διαφορετικούς ρόλους: μαθήτρια, μαζορέτα, πετυχημένη επαγγελματίας, κλπ. Η Ρουθ γρήγορα διαπίστωσε ότι η πρώτη επαφή των παιδιών με το μέλλον τους γίνεται μέσα από το παιχνίδι και τις φανταστικές ιστορίες, που αυτά δημιουργούν, πράγμα πολύ σημαντικό για τη σωστή ανάπτυξή τους και τον ψυχισμό τους. Καθώς λοιπόν δεν υπήρχε κάποιο προϊόν, που να καλύπτει αυτή την ανάγκη, αποφάσισε να μπει δυναμικά στην αγορά με μια κούκλα με πολλούς χαρακτήρες.

Έτσι, αρκετά χρόνια μετά, στις 9 Μαρτίου 1959, η Mattel παρουσιάζει τη Barbie, το νέο εφηβικό Fashion Model, στo ετήσιο Toy Fair της Νέα Υόρκης. Ήταν η πρώτη φορά, που έκανε την εμφάνισή της μια κούκλα τόσο διαφορετική από τα μωρά κούκλες, που υπήρχαν έως τότε. Τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της πουλήθηκαν περισσότερες από 350 χιλιάδες κούκλες έναντι 3 δολαρίων η μια.

Σήμερα η Babrie συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των κοριτσιών ως πηγή έμπνευσης στο παιχνίδι τους με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Το 1987 ο χαρακτήρας της Μπάρμπι ζωντανεύει για πρώτη φορά με την τηλεταινία «Barbie and the Rockers: Out of this World». Το 2001 εμφανίζεται και στον κινηματογράφο για πρώτη φόρα με την ταινία «Barbie in the Nutcracker – Η Barbie στον Καρυοθραύστη» κάνοντας τεράστια επιτυχία, από τότε ακολούθησαν άλλες 22 ταινίες με τελευταία την «Barbie: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ».
  • English: Barbie Portrait
     (Photo credit: Wikipedia)
    Το πραγματικό όνομα της Barbie είναι Barbara Millicent Roberts.
  • Η Barbie κατάγεται από το, φανταστικό, Γουίλοους του Γουινσκόνσιν και πήγε σχολείο στο Γουίλοους High School.
  • Η Barbie έχεις τρεις αδελφές, τη Σκίπερ, τη Στέισι και την Τσέλσι.
  • Το πρώτο ζωάκι της Barbie ήταν ένα άλογο με το όνομα Ντάνσερ. Από τότε, έχει αποκτήσει πάνω 50 ζωάκια!
  • Ο πρώτος φίλος της Barbie, o Κεν, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό το 1961.
  • Ο Kεν πήρε το όνομά του από τον γιο των ιδρυτών της εταιρίας Mattel, Ρουθ και Έλιοτ Χάντλερ.
  • Η Barbie έχει συνεργαστεί με περίπου 75 διαφορετικούς σχεδιαστές μόδας ενώ έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε περισσότερους από 150.
  • Η Barbie έχει αποκτήσει έως τώρα πάνω από 130 είδη καριέρας.
  • Το 90% των κοριτσιών ηλικίας 3-10 ετών έχουν από μια τουλάχιστον κούκλα Barbie
  • H Barbie έχει εκπροσωπήσει έως τώρα πάνω από 40 εθνικότητες.
H ταινία έχει διάρκεια Διάρκεια: 76’ και η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ είναι του Εζεκιήλ Νόρτον. Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ της Τερέζας Εσπίνοζα, η οποία έχει συνεργαστεί με τη νεαρή σούπερ σταρ Μάιλι Σάιρους στη σειρά «Χάνα Μοντάνα».

Στη μεταγλώττιση ακούγονται οι φωνές των : Γιώργος Ματαράγκας, Σία Κοσκινά, Ινώ Στεφανή

Τα τραγούδια της ταινίας στη μεταγλώττιση ερμηνεύουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (Πριγκίπισσα Τόρι) και η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου (Κίρα).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...