Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας των κατασκηνωτών της Παιδικής Εξοχής Σκλαβιών Χίου

Εδώ και πολλά χρόνια, έχει αρχίσει να «λειτουργεί» στην Ελλάδα ο θεσμός των παιδικών εξοχών ή κοινά γνωστών ως κατασκηνώσεις.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου υγείας, ξεκίνησαν να λειτουργούν μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως δείγμα κοινωνικής πρόνοιας προς τον εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό με κύριο στόχο την ξεκούραση και την σίτιση των παιδιών έπειτα από τις τόσες κακουχίες και τη δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση της εποχής.

Η κατασκήνωση Σκλαβιών Χίου, αποτελεί μια 28 πανέμορφες κατασκηνώσεις που διαθέτει το Υπουργείο Υγείας σε ολόκληρη την Ελλάδα η οποία λειτουργεί άρτια κάθε καλοκαίρι για περισσότερο από 40 συνεχόμενα χρόνια.

Τη τελευταία 10ετία μάλιστα, λόγω αύξησης της ανάγκης για κατασκηνωτισμό από τα παιδιά της Χίου αλλά και γενικότερα των γύρω νησιών, έχουν γίνει μεγάλα έργα με στόχο τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητά μας σε αυτή.

Σε μία τόσο άσχημη για όλη την Ελλάδα οικονομική περίοδο που οι διακοπές για ένα παιδί ύστερα από μια δύσκολη και πιεστική σχολική χρονιά, φαντάζουν αναγκαίες, το κράτος αποφασίζει να κλείσει μια κατασκήνωση που δίνει χαρά και λίγες μέρες ξεγνοιασιάς σε τουλάχιστον 250 παιδιά κάθε καλοκαίρι. Για εμάς τους κατασκηνωτές, η π.ε. Σκλαβιών, αποτελεί το δεύτερό μας σπίτι. Είναι ένας θεσμός. Ένα μικρόβιο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κολλήσει και αναπολούμε όλο το χειμώνα περιμένοντας με αγωνία την έναρξη της νέας κατασκηνωτικής περιόδου.

Θεωρούμε άδικο να μας στερεί το κράτος μία από τις ελάχιστες χαρές που έως τώρα μας πρόσφερε, για μία οικονομική κρίση την οποία δε δημιουργήσαμε εμείς τα παιδιά, και να βάζει λουκέτο σε ένα χώρο που τόσο αγαπάμε και έχουμε προσέξει σα το σπίτι μας. Είναι άδικο να προσπαθεί η πολιτική ηγεσία να εξοικονομήσει ένα τόσο μικρό ποσό, στερώντας μια πολύ μεγάλη χαρά από εμάς. Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε να λειτουργήσει και φέτος το καλοκαίρι η κατασκήνωση Σκλαβιών της Χίου.

Και δε ξεχνάμε ποτέ ότι :

ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ.

Οι κατασκηνωτές της Π.Ε. Σκλαβιών

1 σχόλιο:

  1. Απαράδεκτο που δε τη λειτουργούν. Τυχαίνει να γνωρίζω τη συγκεκριμένη κατασκήνωση και κάθε χρόνο ειναι γεμάτη με παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...