Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

«Καλοκαίρι στην πόλη» 2011

H εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» 
Με το «Καλοκαίρι στην πόλη», την εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» (http://summer.hellenic-cosmos.gr/), ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς μας φίλους και φέτος το καλοκαίρι, για δωδέκατη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά αρχίζει φέτος στις 20 Ιουνίου και περιλαμβάνει 4 δεκαήμερα και 1 πενθήμερο.

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής. Φέτος για πρώτη φορά, μετά τα 4 δεκαήμερα του καλοκαιριού ακολουθεί ένα πενθήμερο (5 έως 9 Σεπτεμβρίου) με στόχο να αποχαιρετίσουν τα παιδιά το καλοκαίρι και να μπουν ομαλά στη φθινοπωρινή περίοδο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι συνεργάτες, οι οποίοι με τη συμβολή των παιδιών θα δώσουν άλλη διάσταση σε όλες τις δραστηριότητες. Στο πρώτο δεκαήμερο με τίτλο «Ζητούνται καλλιτέχνες...» συμμετέχει ο ζωγράφος κ. Κώστας Πανιάρας και στο δεύτερο δεκαήμερο με τίτλο «Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!» η κα Ελένη Σβορώνου, φιλόλογος, συγγραφέας, Υπεύθυνη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF που θα πραγματοποιήσει ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα της WWF με θέμα την ελληνική μυθολογία και τη φύση. Στο τρίτο δεκαήμερο «Ζητούνται καλλιτέχνες...» συμμετέχει ο εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Δαραδήμος ενώ στο τέταρτο δεκαήμερο «Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!» η κα Σοφία Γιαλουράκη, αρχαιολόγος, εκπαιδευτικός και βραβευμένη συγγραφέας καθώς και η κα Εύη Πίνη, αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγγραφέας. Το «Καλοκαίρι στην πόλη» κλείνει με το πενθήμερο του Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή της κας Εύης Πίνη.

Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, τα αρχαία νομίσματα, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Α΄ δεκαήμερο: 20 Ιουνίου - 1 Ιουλίου
«Ζητούνται καλλιτέχνες...» με τη συμμετοχή του κ. Κώστα Πανιάρα

Β΄ δεκαήμερο: 4 Ιουλίου - 15 Ιουλίου
«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!» με τη συμμετοχή της κας Ελένης Σβορώνου

Γ΄ δεκαήμερο: 18 Ιουλίου - 29 Ιουλίου
«Ζητούνται καλλιτέχνες...» με τη συμμετοχή του κ. Χαράλαμπου Δαραδήμου

Δ΄ δεκαήμερο: 22 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου
«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!» με τη συμμετοχή της κας Σοφίας Γιαλουράκη και της κας Εύης Πίνη

Πενθήμερο πρόγραμμα: 5 Σεπτεμβρίου - 9 Σεπτεμβρίου
«Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο...» με τη συμμετοχή της κας Εύης Πίνη

«Ζητούνται καλλιτέχνες...»
Α΄ δεκαήμερο: 20 Ιουνίου - 1 Ιουλίου
Γ΄ δεκαήμερο: 18 Ιουλίου - 29 Ιουλίου

Ζητούνται καλλιτέχνες, 5 έως 12 χρόνων, με όρεξη για δημιουργία, με ζωηρή φαντασία και διάθεση για επικοινωνία!

Τα παιδιά φορούν τις ποδιές τους και για 10 ημέρες υλικά και εργαλεία παίρνουν στα χέρια τους σχήμα και μορφή.

Οι μικροί καλλιτέχνες εμπνέονται από τη θάλασσα, το χώμα, τους αριθμούς και το περιβάλλον. «Μεταφέρονται» στα Βυζαντινά χρόνια, την αρχαία Αγορά και πιο πίσω, στα Προϊστορικά χρόνια, για να χρησιμοποιήσουν τα υλικά εκείνων των καιρών και να παρουσιάσουν τα δικά τους έργα. Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του «Ελληνικού Κόσμου» οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν, ανάμεσα σε πηλούς και χρώματα, πολλές μυρωδιές, μουσικές, παιχνίδια και... διάφορες άλλες εκπλήξεις.

Στο πρώτο δεκαήμερο ο ζωγράφος κ. Κώστας Πανιάρας θα μας εμπνεύσει και θα μας παρασύρει στο χώρο των χρωμάτων, των καμβάδων και των πινέλων, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο ο εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Δαραδήμος, με πρωτότυπες ιδέες και απολαυστικές δράσεις, θα μας οδηγήσει σε δρόμους φαντασίας και δημιουργίας.

«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!»
Β΄ δεκαήμερο: 4 Ιουλίου - 15 Ιουλίου
Δ΄ δεκαήμερο: 22 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου

Βίκινγκς που ταξιδεύουν πάνω σε τριακόντορο; Μάγιας και Αζτέκοι που χτίζουν την αρχαία Αγορά; Κινέζοι επιστήμονες με αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς που παρατηρούν τα άστρα; Πώς μπλέκονται όλα αυτά μεταξύ τους;

Αν τη φαντασία μας αφήσουμε ελεύθερη, όλα είναι πιθανά! Μύθοι του κόσμου ενώνονται την ώρα που πρόσωπα και πράγματα διαφορετικών εποχών γίνονται το δικό μας παραμύθι. Παραμύθι μοναδικό και ξεχωριστό για τον καθένα, με «μπλεξίματα» και «παρεξηγήσεις» που μόνο το μυαλό μπορεί να δημιουργήσει! Παραμυθάδες «όλου του κόσμου» ενωθείτε για 10 ημέρες! Αν είστε από 5 έως 12 ετών, είστε καλοδεχούμενοι στον «Ελληνικό Κόσμο»… γιατί το παραμύθι μας δεν μπορεί να περιμένει!

Στo πλαίσιο του δεύτερου δεκαημέρου, η φιλόλογος, συγγραφέας και Υπεύθυνη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF κα Ελένη Σβορώνου και η ομάδα της, θα πραγματοποιήσουν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα της WWF με θέμα τη μυθοπλασία των αρχαίων Ελλήνων σε σχέση με τη φύση, τα ζώα, τα φυτά, το νερό και τον αέρα.

Στο τέταρτο δεκαήμερο η η κα Σοφία Γιαλουράκη, αρχαιολόγος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και η κα Εύη Πίνη, αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγγραφέας, θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο... Η κυρία Γιαλουράκη θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μύθοι και πραγματικότητες στις Κυκλάδες».

«Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο..»
Πενθήμερο πρόγραμμα: 5 Σεπτεμβρίου - 9 Σεπτεμβρίου

Μπορεί να μπήκε ήδη ο Σεπτέμβρης... ποιος λέει όμως ότι το καλοκαίρι τελείωσε; Ο «Ελληνικός Κόσμος» παρατείνει φέτος για λίγο τις καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη.

Επιλέγουμε μέρες από τα δύο φετινά δεκαήμερα και συνεχίζουμε τα ταξίδια στο χώρο και στο χρόνο με τη βοήθεια της «Θόλου» και των εκθέσεων. Τα παιδιά ανασκάπτουν και φέρνουν στο φως στοιχεία από τους Ίνκας και τους Αζτέκους. Ταξιδεύουν με την τριακόντορο για να συναντήσουν τους Βίκινγκς και τις ιστορίες τους, γίνονται καλλιτέχνες σε ένα πενθήμερο γεμάτο δράση, διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι...

Το φθινόπωρο μπορεί να περιμένει!
Στο πενθήμερο συμμετέχει η κα Εύη Πίνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
«Καλοκαίρι στην πόλη», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», http://summer.hellenic-cosmos.gr/

Για επιπλέον πληροφορίες, κρατήσεις: τηλ. 212 254 0650

Κόστος
Το κόστος συμμετοχής σε κάθε δεκαήμερο είναι 360 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει:
συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος
πρόγευμα, μεσημεριανό γεύμα 

Για το πενθήμερο 5-9 Σεπτεμβρίου: Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ
Εκπτώσεις

Ισχύουν ειδικές εκπτώσεις για:
- ομαδικές συμμετοχές παιδιών από οργανισμούς, εταιρείες, συλλόγους κ.ά.
- συγγενείς
- τα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια»
- τα μέλη της παιδικής λέσχης των «Ερευνητών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...