Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Ελέγξτε την παιδική χαρά που παίζει το παιδί σας!

Σήμερα που τελειώνουν τα σχολεία, οι απαιτήσεις των παιδιών μας από μας να τους βρούμε χώρο για παιχνίδι ολοένα και αυξάνονται.
Οι γειτονικές παιδικές χαρές είναι μία εξαιρετική λύση για να ξεσκάσει το μικρό σας, μια και τώρα το καλοκαίρι οι κλειστοί παιδότοποι δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Καλό θα είναι να έχετε κάνει μία βόλτα στη γειτονιά σας και να έχετε ιδίαν άποψη για την κατάσταση της παιδικής χαράς που θα επιλέξετε για το παιδί σας.
Ελεγξτε τη σταθερότητα των παιχνιδιών που υπάρχουν μέσα σε αυτή, μια και υπάρχουν κούνιες, τραμπάλες και μονόζυγα που έχουν να συντηρηθούν πολύ καιρό και έτσι γίνονται δημόσιοι κίνδυνοι για τα μικρά μας.
Αν παρατηρήσετε φθορές στα παιχνίδια της παιδικής χαράς που επισκέπτεστε, ειδοποιήστε τη σχετική υπηρεσία του Δήμου σας! Αν αυτό δεν συμβαίνει από τους τους γονείς, τότε και η Δημοτική Αρχή δύσκολα θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.
Να έχετε στο νου σας για σχοινιά, αλυσίδες ή λάστιχα που μπορεί να εξελιχθούν σε φονικά όργανα στα χέρια των παιδιών, των δικών σας ή άλλων.
Σε περίπτωση που επισκέπτεστε την παιδική χαρά πρωινές ώρες σκεφτείτε ότι ο ήλιος μπορεί να έχει υπερθερμάνει κάποια μεταλλικά μέρη των παιχνιδιών, με κίνδυνο να καούν τα χέρια του παιδιού σας.
Επίσης, να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τα τραμπολίνο, κυρίως αν αυτό δεν έχει προστατευτικό δίχτυ γύρω γύρω!
mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...