Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στην Κόρινθο

Ο Δήμος Κορινθίων, σε συνεργασία με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, από  5 έως 9 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, με δηλώσεις του σημείωσε ότι αυτή η διοργάνωση είναι ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους πολίτες και ευχαρίστησε τους συντελεστές του Φεστιβάλ, όπως τον πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου, Παναγιώτη Καράγιωργα, το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ιδιαίτερα τους μαθητές, που κατόρθωσαν να συνδυάσουν με τα μαθήματά τους και το θέατρο, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει όραμα και θέληση η νεολαία μπορεί να βρει διέξοδο σε δημιουργικές πρωτοβουλίες, όπως είναι ο πολιτισμός.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε πως η συμμετοχή των πέντε μαθητικών θιάσων επιτεύχθηκε χάρη στην άψογη συνεργασία μαθητών και καθηγητών, στοιχείο απαραίτητο για να ανέβει με επιτυχία ένα έργο το οποίο εμπεριέχει, εκτός των άλλων, τη μουσική, τη σκηνοθεσία, τα κοστούμια κ.λπ.

Το Φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου με το έργο «Μία παράσταση μικρή», αναδεικνύοντας την ομαδική συνεργασία της θεατρικής ομάδας του 2ου γυμνασίου Ξυλοκάστρου, συνεχίζεται την επομένη ημέρα με το κορυφαίο παιδαγωγικό έργο «Ο Μορμόλης», του Ράπερ Χάχφελντ, από το γυμνάσιο Χιλιομοδίου, ενώ την τρίτη βραδιά τη σκυτάλη παίρνει η θεατρική ομάδα του λυκείου Ζευγολατιού στην κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά - Κώστα Πρετεντέρη «Μια πεντάρας νιάτα». Στη συνέχεια, θα «συνομιλήσουμε» με το Όμηρο μέσα από την «Ιλιάδα» και το Φεστιβάλ θα κλείσει πανηγυρικά στις 9 Μαΐου η θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Κατσούλη, με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη».

Όλες οι παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και αρχίζουν στις 8.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...