Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American University Inc. διοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης, με τίτλο: «Νέες Μορφές Παιδικής και Εφηβικής Κακοποίησης: Δυνατότητες αντιμετώπισης και πρόληψης». Το συνέδριο λαμβάνει χώρα από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2011, 9:00 – 21:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, και ειδικότερα της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού, αποτελεί μια από τις πιο βάρβαρες μορφές βίας και σίγουρα αφορά όλους μας. Η γνώση των πιθανών επιπτώσεων και των θεραπευτικών προσεγγίσεων όλων όσων συμμετέχουν και επηρεάζονται από τη σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί απαραίτητο στοιχείo για την καλύτερη αντιμετώπιση της. Παρ’ όλα αυτά, εξίσου αλλά και περισσότερο σημαντική είναι η πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών, η οποία θα πρέπει να αποτελεί κοινό στόχο για όλους και να βασίζεται σε στρατηγικές αντιμετώπισης του κύκλου που παράγει το φαινόμενο αυτό.

Στη συνάντηση αυτή θα συνεχιστεί η παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τη παιδική κακοποίηση, αλλά και η προβολή νέων κοινωνικών, φιλοσοφικών, νομικών, γλωσσικών και άλλων θέσεων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Επιστήμονες από τους χώρους της ψυχολογίας, ψυχιατρικής, νομικής, εκπαίδευσης, κοινωνιολογίας, γλωσσολογίας, καθώς και άλλων κοινωνικών επιστημών θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν αλλά και να προβληματίσουν για όλες τις σχετικές πλευρές του αντικειμένου. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νέες τεχνολογίες και στις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες στο παιδί και τον έφηβο.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν στους συμμετέχοντες. Το ακριβές πρόγραμμα με τις περιλήψεις του συνεδρίου βρίσκονται στα www.obrela.gr και http://www.hauniv.us/.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...