Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την κοινωνία των μελισσών στον «Ελληνικό κόσμο»

Ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμος Κώστας Χαραλάς θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας» στον «Ελληνικό κόσμο».


Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με την κοινωνία της κυψέλης μέσα από προσωπικές αναφορές, πολυμέσα, εργαλεία τέχνης και επιστήμης και βιωματικό παιγνίδι. Κάνοντας χρήση σωματικών και καλλιτεχνικών παιγνιδιών τα παιδιά μαθαίνουν τις αξιοθαύμαστες κοινωνικές συμπεριφορές της μέλισσας.


Επίσης μαθαίνουν για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας στην οικόσφαιρα ενώ εξοικιώνονται με βασικές οικολογικές έννοιες, όπως η μελισσοκομική χλωρίδα και οι ιδιότητές της.

Τέλος, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μικροί φίλοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα προϊόντα της μέλισσας. Μαζεύουν τη γύρη από τις κηρήθρες, παίρνουν μέρος στον τρύγο και επιστρέφουν σπίτι με ένα μικρό βαζάκι μέλι που θα τρυγήσουν οι ίδιοι, φτιάχνοντας μόνοι τους και τη συσκευασία του!

Απευθύνεται σε παιδιά μεσοσχολικής ηλικίας (7-12 ετών)
Ημερομηνίες: 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5
Ώρα έναρξης: 12:30
Εισιτήρια: 8.50 ευρώ
Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 90’

Ο Κώστας Χαραλάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε διαφήμιση και λίγα χρόνια αργότερα επέλεξε ένα ήσυχο χωριό στην Β. Εύβοια για να δημιουργήσει και να μελισσοκομίσει. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο από το 1999 και μετράει από τότε 14 εκδόσεις (Κάστωρ, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο,) και 2 μεταφράσεις στα Κορεάτικα. Βραβεύθηκε το 2003 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου με «Το μυστήριο της Ανομβρίδας» (εκδόσεις Κάστωρ) και ήταν 3 φορές υποψήφιος στη μικρή λίστα από το περιοδικό «Διαβάζω» για το καλύτερο παιδικό βιβλίο της χρονιάς. Το 2010 ήταν υποψήφιος για το κρατικό βραβείο με «Το κουτί του θυμού» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Είναι επισκέπτης δεκάδων σχολείων μέσα από τα προγράμματα φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Παρουσιάζει ανελλιπώς τη δουλειά μου μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στην Αθήνα συμμετέχοντας με καινοτόμες δράσεις και βίντεο. Ήταν συνδημιουργός της σειράς σύγχρονου προβληματισμού «Τα πάντα ρει» που προβλήθηκε στην ΕΤ3 το 2004 και έχει εμφανιστεί για μελισσοκομικά ζητήματα σε εκπομπές οικολογικού περιεχομένου της ΝΕΤ. (μήλα μου πράσινα, green team). Ο προσανατολισμός του για απαλλαγμένη από χημικά μελισσοκομία τον έφερε στο δρόμο της βιολογικής καλλιέργειας όπου την εξασκεί από το 2004. Το 2011 & το 2013 βραβεύθηκε στην Καλάβρια της Ιταλίας στον διεθνή διαγωνισμό ΒΙΟΜΙΕL με το αργυρό μετάλλιο για το θυμαρόμελο του.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
www.hellenic-cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...