Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

"Κατάληψη" υπουργείου από μαθητές - Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια»

Σήμερα 05-03-2014, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έγινε μιας άλλης μορφής κατάληψη από τις συνηθισμένες.


400 μαθητές των πρώτων τάξεων Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του Υπουργείου και παρακολουθήσαν την εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της ευρύτερης επικοινωνιακής πολιτικής, για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προβάλλει ως πρώτη προτεραιότητά του την Ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των παιδιών ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών αλλά και στην αφύπνιση της συνείδησης των ενηλίκων πολιτών για την ασφαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κου Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του, ανέφερε ότι η Οδική Ασφάλεια είναι μεγάλο πολιτικό θέμα και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Υπουργείου για να περιορίσουν τα ατυχήματα στους δρόμους. Επίσης τόνισε την σημασία που έχει για το παιδί το μάθημα της Οδικής Ασφάλειας και ζήτησε να γίνουν αυτά οι καλύτεροι δάσκαλοι για τους γονείς τους.

Σύντομό χαιρετισμό απεύθυνε επίσης, ο οδηγός αγώνων κος Τάσος Μαρκουϊζος γνωστός ως Ιαβέρης.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου κυκλοφοριακής αγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» που εξέδωσε το Υπουργείο, σε μουσική αφήγηση από τους ηθοποιούς Πατρίκιο Κωστή και Ερμόλαο Ματθαίου καθώς και το παιδικό τραγούδι «Προσοχή-Προσοχή» για την οδική ασφάλεια, το οποίο εκτέλεσε η υψίφωνος της λυρικής σκηνής Βάσια Ζαχαροπούλου. Οι δυο παρουσιάσεις συνοδεύτηκαν από ορχήστρα, η οποία αποτελείτο από σολίστες συμφωνικών ορχηστών (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων και της Λυρικής Σκηνής) καθώς και από την παιδική χορωδία του δήμου Αγίας Παρασκευής. Τη μουσική σύνθεση και την ευθύνη της παραγωγής είχε ο μαέστρος Αντώνης Καρατζίκης, ο οποίος και διεύθυνε τη ορχήστρα και την παιδική χορωδία. Η εκδήλωση έκλεισε με τη διαδραστική θεατρική παράσταση κυκλοφοριακής αγωγής του θιάσου Ελεύθερη Έκφραση «Οι περιπέτειες του Αττικούλη», σε συνεργασία με την Αττική Οδό.

Τέλος, στα παιδία μοιράστηκαν το παιδικό βιβλίο κυκλοφοριακής αγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και το cd με το παιδικό τραγούδι «Προσοχή-Προσοχή», και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Μιχάλης Παπαδόπουλος ζήτησε από τους μικρούς μας φίλους, να κάνουν τα λόγια του Ποδηλατάκια και τους στίχους του τραγουδιού κανόνες ζωής, να τα μοιραστούν με τους φίλους τους, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους και να γίνουν αυτοί οι τροχονόμοι για την καλύτερη οδηγητική συμπεριφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...