Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Μείνετε στο σπίτι και διασκεδάστε με τα παιδιά σας!

Μπορεί η βροχερή ημέρα να έχει χαλάσει τα σχέδια σας, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει βαρετή και για τα παιδιά σας! 

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά σας, φτιάχνοντας από κάστρα στο σαλόνι... μέχρι διαγωνισμούς "κρυμμένου" θησαυρού. Άλλωστε, έτσι, θα διασκεδάσετε οικογενειακά και θα κρατήσετε υψηλά το ηθικό σας, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Εδώ βρίσκονται μερικές ιδέες και παιχνίδια που μπορείτε να δοκιμάσετε μέσα στο σπίτι.


- Φέρτε το σινεμά... στο σπίτι σας: Ανάψτε τζάκι, χωθείτε κάτω από την κουβέρτα και βάλτε dvd με κινούμενα σχέδια ή ταινίες με κοινωνικά μηνύματα. Φτιάξτε μερικά ποπ-κορν και καλή προβολή!

- Παίξτε με τις φυσαλίδες: Τι καλύτερο από το χορό γύρω από τις φούσκες; Για να φτιάξετε το υγρό, αναμείξτε 1/2 φλυτζάνι υγρό σαπούνι πιάτων με 5 φλυτζάνια νερό. Αφήστε το μείγμα να "κάτσει" για ένα βράδυ. Για να φτιάξετε το δαχτύλιο, χρησιμοποιήστε ένα οποιοδήποτε σύρμα π.χ. από κρεμάστρα και φτιάξτε σχήματα κύκλου ή καρδιάς.

- Φτιάξτε μια "σπηλιά" στο σαλόνι: Χρησιμοποιήστε τα μαξιλάρια από τους καναπέδες, δυο-τρία σεντόνια και κουβέρτες και φτιάξτε τη δική σας σπηλιά - κάστρο στο σαλόνι. Βάλτε ένα φακό και δυο υπνόσακους μέσα στη σκηνή και μερικά σνακς. Και η περιπέτεια μόλις αρχίζει...

- Ψήστε μαζί κουλουράκια: Αφήστε τα παιδιά σας να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να πλάσουν μόνα τους κουλουράκια. Φορέστε πρόχειρα ρούχα, γιατί το αλεύρι μάλλον θα "απλωθεί" στο χώρο.

- Κάντε χειροτεχνίες ή ζωγραφίστε σε ένα μπλοκ: Προτρέψτε τα παιδιά σας να σχεδιάσουν έναν παιδικό ήρωα, να κάνουν χειροτεχνίες ή να ζωγραφίσουν κάτι από τα φαντασία τους. Αργότερα, σκεφτείτε μαζί μια ιστορία για τα "ανθρωπάκια" στο χαρτί...

- Παίξτε κουκλοθέατρο: Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξετε τις δικές σας μαριονέτες με κουμπιά, κάλτσες, κορδέλες και παλιά ρούχα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τις κούκλες και τα λούτρινα ζωάκια των παιδιών σας, ώστε να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παραμύθι σας.

- Φωτογραφηθείτε χωρίς αναστολές: Στηρίξτε ένα σεντόνι στον τοίχο και βάλτε στο πάτωμα πουπουλένια παπλώματα και σεντόνια. Αφήστε τα παιδιά να παίζουν και να ποζάρουν με τον δικό τους τρόπο. Οι φωτογραφίες στο τέλος θα είναι οι πιο φυσικές και όμορφες φωτογραφίες που έχετε δει!

- "Τρέξτε" σε ένα δρόμο μετ' εμποδίων: Απομακρύνετε τα έπιπλα με γωνίες και στον ελεύθερο χώρο βάλτε κάτω μαξιλάρια, καρέκλες, πλαστικές λεκάνες κ.α. Αφήστε τα παιδιά σας να σέρνονται κάτω και να τρέχουν μέσα στο διάδρομο.

- Καθαρίστε μετά μουσικής: Βάλτε στο τέρμα τη μουσική και κάντε το καθάρισμα... διασκέδαση! Συμφωνήστε με τα παιδιά σας ότι όποιος συμμαζέψει πρώτος τη "μεριά" του θα είναι ο νικητής. Καθαρίστε μαζί το σπίτι, χορέψτε στο σαλόνι και στο τέλος χαρίστε ένα δώρο στο νικητή.

- Πείτε "ναι" στο κυνήγι θησαυρού: Το παιχνίδι της παιδικής μας ηλικίας ξανά στο προσκήνιο. Κρύψτε σημειώματα και ενδείξεις μέσα διαμέρισμα σας και αφήστε τα παιδιά σας να βρουν σιγά σιγά τον κρυμμένο θησαυρό μέσα από ομαδική δουλειά.

- Κατασκευάστε αεροπλάνα από χαρτί: Ήρθε η ώρα για διαγωνισμό με αεροπλάνα. Φτιάξτε σαΐτες από χαρτί και κάντε διαγωνισμό για το ποιό αεροπλανάκι θα φτάσει πιο μακριά.

- Διαβάστε ένα βιβλίο: Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, πάρτε από το ράφι το ιδανικό βιβλίο που θα εξιτάρει τη φαντασία του. Μπορεί να είναι μια ιστορία αγάπης ή ένα παραμύθι με εικόνες. Σίγουρα στο τέλος, θα σας ζητήσουν να το διαβάσετε ξανά...
flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...