Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

"Η περιπέτεια των 4 εποχών'': ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

Παναγιώτα Βλαντή, Χρήστος Φερεντίνος, Νόνη Δούνια

Η πρεμιέρα της  παιδικής θεατρικής παράστασης '"Η  Περιπέτεια των 4 εποχών'' , την περασμένη Κυριακή, έδωσε την ευκαιρία για μια λαμπερή και χαρούμενη συνάντηση μικρών και μεγάλων, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στις ΡΟΕΣ της οδού Ιάκχου στο Γκάζι.


Οι Εκδόσεις Καρυδάκη μετέφεραν  το πολυβραβευμένο βιβλίο της Μαρίζας Γεωργάλου, μια ιστορία που όλοι αγαπήσαμε, στη σκηνή του θεάτρου Ροές σε διασκευή του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη. Οι ήρωες που εικονογράφησε η βραβευμένη Κατερίνα Χαδουλού, ζωντάνεψαν και συνομίλησαν με τους 5 πρωταγωνιστές: 5 παιδιά που όπως όλοι, μικροί και μεγάλοι ψηφίζουν το καλοκαίρι, την αγαπημένη εποχή για αιώνιο βασιλιά…


Μαρία Σολωμού, Νόνη Δούνια, Παναγιώτα Βλαντή

Ποιες αλλαγές όμως και ποιες  αναπάντεχες ανατροπές φέρνει αυτό στο οικοσύστημα; Τι αλλάζει στη  ζωή όλων;  Τα μείζονα ζητήματα για την ισορροπία του πλανήτη και την αρμονία της Φύσης τίθενται για προβληματισμό μέσα από απλό και συνάμα ευφυή θεατρικό λόγο κατανοητό από τον παιδικό νου και ιδανικό για την όξυνση των σκέψεων ενός ενήλικα.  Νοήματα, συναισθήματα, σκέψεις ακολουθούν την κορύφωση του θεατρικού θεάματος, όσο η πλοκή εξελίσσεται και μελοποιείται από τις συνθέσεις των πρωτότυπων κομματιών του Ευριπίδη Ζεμενίδη σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη.


Τζένη Μπότση, Γιώργος Μιχαλάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Παναγιώτα Βλαντή

Ανάμεσα στους θεατές που  καταχειροκρότησαν την  παράσταση οι: Χρήστος Φερεντίνος με τη σύζυγό του Σοφία Παυλίδου, Μαρία Σολωμού, Πάνος Μουζουράκης, Τζένη Μπότση,  Νόνη Δούνια, Παναγιώτα Βλαντή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Δημήτρης Μαλισσόβας, Γιώργος Μιχαλάκης, Δημήτρης Γιώτης, Νικόλας Καραγκιαούρης ο επιχειρηματίας Καίρης Δανιόλος και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερα ευτυχισμένοι φάνηκαν οι μικροί θεατρόφιλοι, οι οποίοι έσπευσαν να ...πάρουν μέρος κι αυτοί στην παράσταση, ανεβαίνοντας ενθουσιασμένοι στη σκηνή, ενώ αμέσως μετά απ αυτήν, έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους ηθοποιούς και να υποσχεθούν ότι θα επιστρέψουν, αλλά μαζί με τους φίλους τους.

Βιολέττα Καρυδάκη, Δημήτρης Μελισσόβας, Παναγιώτα Βλαντή, Μαρία Ελευθεριάδη, Φίλιππος Παπαχριστοδούλου, Χρήστος Φερεντίνος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Δημήτρης Γιώτης και μπροστά Ευγενία Λιάκου και Νικόλαος Ζιάζιαρης

Μια παράσταση αληθινή διδασκαλία που μυεί τα παιδιά σε πανανθρώπινες  και κοσμικές αξίες για την  Αρμονία, το Σεβασμό, την Ισορροπία και τη Σοφία της Φύσης, εκφράζοντας σπουδαία νοήματα για την Ευγνωμοσύνη, τη Συγχώρεση, την Αγάπη και την Αναγνώριση. Η περιπέτεια των 4 Εποχών μιλά απευθείας στην καρδιά των παιδιών, ευαισθητοποιώντας τα από τη δημιουργική αυτή ηλικία να διαμορφώσουν θετικές πεποιθήσεις και να λάβουν ενεργό ρόλο, συνειδητή δράση στο ευρύτερο σπίτι τους, τη Γη… Αυτή η παράσταση, διαφέρει από πολλές άλλες με συναφή οικολογικά μηνύματα καθώς καθιστά τα παιδιά, τους νέους πρωταγωνιστές, δημιουργούς της δικής τους πραγματικότητας, οραματιστές που υλοποιούν την αλλαγή και αλλάζουν τα λάθη του παρελθόντος περνώντας νοήματα ευθύνης και δυναμικής, δίνοντάς τους κίνητρο να γίνουν ενεργοί πρεσβευτές μιας αρμονικής ζωής στον πλανήτη.

Όμως, όλα αυτά γίνονται με τον  πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό τρόπο, αφού ο χορός και το τραγούδι ανεβάζουν το κέφι και την ενέργεια. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του διακεκριμένου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη, οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη, οι φωτισμοί του Γιώργου Τέλλου και το video art του Κοσμά Φιλιούση δίνουν στη θεατρική πλοκή διάσταση θεάματος.

Σκηνή από την παράσταση

Η θεατρική παράσταση της Περιπέτειας  των 4 Εποχών είναι μια ολοζώντανη αφορμή για να βγει από το όριο της  σχολικής τάξης η συζήτηση για  το περιβάλλον, να γίνει συμμέτοχος σε αυτή τη δράση και σε έναν συνειδητό τρόπο σκέψης κάθε παιδί. Ο εκπαιδευτικός φέρνοντας τους μαθητές στη θεατρική παράσταση τους κάνει ενεργούς μετόχους της δικής τους πραγματικότητας, τους δίνει τροφή για σκέψη και κίνητρα για δράση, κάνοντας την παράσταση μέρος μιας σειράς από δράσεις για το περιβάλλον καθ’ όλη την εκπαιδευτική χρονιά.

Η μουσικοθεατρική παράσταση δίνει  πνοή στο αγαπημένο ομώνυμο βιβλίο που βρίσκεται στις λίστες Φιλαναγνωσίας  των σχολείων χάρη σε μια σειρά  από  διακεκριμένους συνεργάτες σε παραγωγή Εκδόσεων Καρυδάκη και με την πολυετή εμπειρία του θεάτρου ΡΟΕΣ σε πετυχημένες καλλιτεχνικές παραστάσεις, είναι ένα κάλεσμα για όλους τους μαθητές. Είναι ένα μήνυμα πως μπορούμε να έχουμε την πραγματικότητα που ονειρευόμαστε, πως μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο που μας αξίζει αξιοποιώντας τα μαθήματα του παρελθόντος. Είναι αυτό που λαχταρά κάθε παιδί, μια έμπνευση για να αλλάξει τον κόσμο.

Οι συντελεστές

o    Διασκευή σεναρίου: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
o    Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
o    Κοστούμια/Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
o    Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Τίκου
o    Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μυζάλης
o    Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης
o    Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
o    Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
o    Συνεργάτης σχεδιαστή φωτισμών : Παναγιώτης Τσεβρένης
o    Video Art: Κοσμάς Φιλιούσης

o    Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
-    Μαρία Ελευθεριάδη
-    Νικόλαος Ζιάζιαρης
-    Ευγενία Λιάκου
-    Βασίλης Παπαδημητρίου
-    Φίλιππος Παπαχριστοδούλου

Παραγωγή: Εκδόσεις Καρυδάκη
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Οι παραστάσεις

Θέατρο
ΡΟΕΣ, Ιάκχου 16, Γκάζι (δίπλα στο μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 34 79 426
www.theatroroes.gr

Διάρκεια παράστασης
75’

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κάθε Κυριακή 11.30 π.μ & 15.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10€
Άνεργοι/Πολύτεκνοι/Φοιτητές: 8€

Παραστάσεις για τα σχολεία
Κάθε εβδομάδα Τρίτη-Παρασκευή 10.00 π.μ.
Απαραίτητη η κράτηση.

Στοιχεία επικοινωνίας για τις κρατήσεις σχολείων
Τ:210 27 17 140
Κ:6906 424109
Ε:info@karydaki-publishing.gr

Τιμή εισιτηρίου για τα σχολεία
7 ευρώ/μαθητή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...