Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας»

Το «Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας» θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Κτίριο Ολυμπιακών ακινήτων, στην πλατεία νερού στις Τζιτζιφιές Καλλιθέας (δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do).

Το Φεστιβάλ είναι ένα διήμερο χαράς και δημιουργίας, με εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο, μουσική, θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο. Το Παιδικό Φεστιβάλ έχει ως στόχο τα παιδιά μέσα από τις εκδηλώσεις να ταξιδέψουν στον κόσμο των μύθων και των παραμυθιών, να δημιουργήσουν, να ονειρευτούν, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της παράδοσης, να αντιληφθούν την αξία του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης, να καταλάβουν τη σημασία που μπορεί να έχει ακόμη και ένα φθινοπωρινό φύλλο, ένα «σκουπίδι» ή ένα παραμύθι, που συχνά αποτελεί τον παλιό, καλό, δοκιμασμένο δρόμο για την εξοικείωση με την ενηλικίωση.


  • Η φετινή διοργάνωση τιμά τον Αίσωπο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί με με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθούν νέοι τρόποι προσέγγισης στη μάθηση με δράσεις που έχουν στόχο να δείξουν στα παιδιά με βιωματικό τρόπο τα μυστικά των μύθων του μεγάλου μυθοπλάστη αλλά και τις επιστήμες, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από τους μύθους του.

Το Φεστιβάλ οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, με τη στήριξη του Δήμου Καλλιθέας. Η Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και οι χώροι των εκδηλώσεων είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ.

 Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για το διήμερο φεστιβάλ:

http://paidikofestival.blogspot.gr/p/blog-page_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...