Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Πειραματική θεραπεία για την αλλεργία των παιδιών στα φιστίκια

Τη λύση για την αντιμετώπιση της αλλεργίας των παιδιών στα φιστίκια φαίνεται ότι βρήκαν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι ανέπτυξαν μια θεραπεία που «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να μην παρουσιάζει δυσανεξία στην πρωτεΐνη των φιστικιών.


Τη θεραπεία δημιούργησαν επιστήμονες του νοσοκομείου Addenbrooke's στο Κέμπριτζ, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι παρουσίασε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε διάστημα λίγων μηνών, αφού δοκιμάστηκε σε παιδιά στο πλαίσιο μεγάλης κλινικής μελέτης και πραγματικά άλλαξε τη ζωή τους.

Τα παιδιά λάμβαναν καθημερινά μια πολύ μικρή δόση της πρωτεΐνης που προκαλεί την αλλεργία και η οποία κατά το πρώτο διάστημα της μελέτης αντιστοιχούσε στο 1/70 ενός φιστικιού.

Η δόση αυξανόταν ελάχιστα κάθε δεκαπέντε μέρες και ενώ τα παιδιά βρίσκονταν στο νοσοκομείο, ώστε σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης να λάβουν άμεσα την απαραίτητη θεραπεία.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ο οργανισμός των περισσότερων παιδιών έμαθε να αντέχει την πρωτεΐνη των φιστικιών από τους πρώτους έξι μήνες, ενώ μετά από έναν χρόνο τα παιδιά μπορούσαν να καταναλώσουν πέντε ολόκληρα φιστίκια χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, μετά από έξι μήνες το 84% των παιδιών δεν παρουσίαζε καμία αλλεργική αντίδραση στα φιστίκια, αρκεί να μην κατανάλωναν περισσότερα από πέντε τη μέρα.

Η επιστημονική έκθεση δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Lancet και οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι παρόλο που η θεραπεία έχει παρουσιάσει πολύ σημαντική αποτελεσματικότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί ευρέως στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...