Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Θεατρο Θυμελη - Χενσελ και Γκρετελ

ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ των Α/ΦΩΝ ΓΚΡΙΜ, το Χενσελ και Γκρετελ παρουσιάζει το Θεατρο Θυμελη.    

Λιμπρέττο: ΑΝΤΕΛΑΪΝΤ  ΒΕΤΤΕ
Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία: ΕΛΛΗ  ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
Μουσική: Ε. ΧΟΥΜΠΕΡΤΙΝΓΚ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ
Σκηνικά:  ΧΑΡΗΣ  ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ
Kοστούμια: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ
Εκτέλεση κοστουμιών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΑΡΓΥΡΟΥ                                 
Μουσική διδασκαλία: ΛΟΡΝΑ ΚΟΥΤΣΗ  
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ  ΤΣΕΛΕΣ
Ηχοληψία: ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΕΜΗΣ

Ηθοποιοί: Έλλη Λορέντη, Ειρήνη Δρίβα, Κώστας Ρωμαίος, Μαρία Μπρράιλα, Ιωάννα Κούτση




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
     
          «Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, πέφτει και χύνεται το γάλα και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος, αλλά εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.»
         
            Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Διονύση Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Δ. Κούτση κοσμούν την παράσταση. Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους.  Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη  μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.

Παραστάσεις: Από 25 Ιανουαρίου 2014 μέχρι Κυριακή Βαΐων.
Κάθε Σάββατο 16.00 και Κυριακή 11.15 και 16.00 και για έκτακτες προγραμματισμένες παραστάσεις εντός κι εκτός θεάτρου.

Διάρκεια:  90'

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους.
Ειδική τιμή ομαδικού εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων.

Το θέατρο "ΘΥΜΕΛΗ" διαθέτει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ήχο-φώτα-ιδιωτικό λεωφορείο) για παραστάσεις εκτός έδρας.

Ειδική τιμή για group και συλλόγους 6 ευρώ (για ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων).

Παιδικά πάρτυ

Στο άνετο και κομψό φουαγιέ του θεάτρου μας μπορείτε να διοργανώσετε μετά την παράσταση εντελώς δωρεάν το πάρτυ γενεθλίων ή τη γιορτή του παιδιού σας, την αποκριάτικη γιορτή σας ή οποιαδήποτε άλλη εορταστική εκδήλωση. Με την αγορά 20 εισιτηρίων και άνω στην εκπτωτική τιμή των 6 ευρώ το άτομο σας παρέχεται ο χώρος του φουαγιέ για το πάρτι του παιδιού σας, μαζί με μουσική, dj, χορό, θεατρικό παιχνίδι, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις (για την τούρτα και το μπουφέ θα πρέπει να προνοήσετε εσείς, με φαγητό ή σνακς που θα φέρετε από το σπίτι ή με catering της επιλογής σας - σας προτείνουμε catering σε ειδικές τιμές για την παράσταση που φτάνουν το 50%!!!!!!!!!).


Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου).

Το θέατρο «Θυμέλη» ιδρύθηκε το έτος 1980 από την ηθοποιό-σκηνοθέτη-συγγραφέα Έλλη Βοζικιάδου και τον αρχιμουσικό-συνθέτη-συγγραφέα Διονύση Κούτση. Στο θέατρό μας λειτουργεί Κεντρική και Παιδική Σκηνή. Είναι ένα από τα μεγάλα – μικρά θέατρα της Αθήνας, με αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων, με αμφιθεατρική, ημικυκλική διάταξη καθισμάτων, σαν μικρογραφία αρχαίου θεάτρου.  Ο θεατής – μικρός ή μεγάλος – παρακολουθεί τα επί σκηνής δρώμενα σ’ έναν ατμοσφαιρικό και ζεστό χώρο, ο οποίος του δημιουργεί την αίσθηση του θεατή και του πρωταγωνιστή συγχρόνως. Ιδιαίτερα κομψό και φιλόξενο, με χώρο υποδοχής, μπαρ προσεγμένο και άνετο φουαγιέ.
Από το χειμώνα του 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο. Διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού, ήχου και εικόνας.
Στο φουαγιέ του θεάτρου λειτουργεί μουσική σκηνή και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ρεσιτάλ,  (διαθέτει πιάνο και ανάλογη ηχητική υποδομή), εκθέσεις, παιδικά πάρτι.

Θέατρο “Θυμέλη” -  Έλλης Βοζικιάδου
Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής
Τηλ. 2108657677
www.thymelitheater.com                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...