Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Από τις 14 Σεπτεμβρίου τα παιδιά αποκτούν το δικό τους κανάλι: το Mini Mega!


Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13:00 η νέα παιδική ζώνη του Mega υποδέχεται τους μικρούς της φίλους για τρεις ώρες γέλιου, χαράς και περιπέτειας με τους ήρωες των εκπομπών Τουτ και Παντλ, Καγιού, Βίπο - Το Ιπτάμενο Σκυλάκι, Η Ντουλάπα της Χλόης, Slugterra, Τα Χρονικά του Ματ Χάτερ, Χάντικ, Κώδικας Λυόκο, Ποπ Πίξι, Η Μία κι Εγώ, Σάλι Μπόλιγουντ.


Οι εκπομπές της νέας παιδικής ζώνης του Mega θα κρατούν συντροφιά σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάποιες από αυτές βασίζονται σε επιτυχημένα βιβλία ενώ άλλες έχουν βραβευτεί και προβληθεί με μεγάλη επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού. Όλες οι εκπομπές έχουν στόχο, εκτός από το να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς φίλους, να τους ωθήσουν να ζήσουν τη χαρά της φαντασίας, να μάθουν νέα πράγματα, να πάρουν πολύτιμα μαθήματα και πληροφορίες για τον κόσμο και να αγαπήσουν την περιπέτεια, την έρευνα και τη γνώση, καθώς και το ομαδικό πνεύμα.

Λίγα λόγια για τις σειρές :


Η Ντουλάπα της Χλόης
Κάθε Σάββατο στις 10:00


Η αξιολάτρευτη Χλόη, ανακαλύπτει νέους, φανταστικούς κόσμους όταν μασκαρεύεται με τα κουστούμια της μαγικής της ντουλάπας! Η Χλόη δεν ντύνεται μόνο πριγκίπισσα ή νεράιδα αλλά και αστροναύτης, εξερευνητής, γιατρός και πολλά, πολλά ακόμα. Με κάθε κουστούμι που δοκιμάζει η τετράχρονη Χλόη, ξεκινά για ένα απίθανο ταξίδι παρέα με τους φίλους της και τον μόνιμο συνταξιδιώτη της, μια κουβερτούλα που ακούει στο όνομα «Όμορφο Καρότο».

Τουτ και Παντλ
Κάθε Σάββατο στις 10:30

Τα δύο χαρούμενα γουρουνάκια, ο Τουτ και ο Παντλ, είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες: ο Τουτ έχει πάθος με τα ταξίδια και αγαπά την περιπέτεια.

Αντίθετα, ο ήσυχος Παντλ προτιμά να χρησιμοποιεί τη φαντασία του για να εξερευνεί τον κόσμο από τη θαλπωρή του σπιτιού του.

Ποπ Πίξι
Κάθε Σάββατο στις 11:00

Σε μια ήσυχη και απομονωμένη γωνιά ενός μαγικού σύμπαντος υπάρχει ένας μικροσκοπικός κόσμος που κατοικείται από ξωτικά, καλικατζαράκια, ζώα που μιλάνε... και κυρίως... από Πίξις!
Στην Πιξούπολη, που είναι ο τόπος διαμονής τους, τα Πίξις κάνουν την κάθε τους μέρα φανταστική, χάρη στην απίστευτη μαγεία των μαγικών Ποπ, τους μοναδικούς καρπούς του Δέντρου της Ζωής. Όταν ένα Πίξι ανακαλύπτει το ταλέντο του και το χρησιμοποιεί για καλό σκοπό, παίρνει ένα Ποπ και γίνεται… Ποπ Πίξι!
Η Πιξούπολη είναι χτισμένη ανάμεσα στα δέντρα και διαθέτει κτίρια, μαγαζιά, σπίτια, σχολεία, πλατείες και ένα μεγάλο πάρκο. Είναι σα μια οποιαδήποτε ανθρώπινη πόλη με τη διαφορά ότι το κάθε τι στολίζεται από μια πινελιά μαγείας που την κάνει μοναδική. Μέσα από τις καθημερινές ιστορίες των βασικών χαρακτήρων – της Λόκετ, της Αμόρε, της Τσάτα, του Φίξιτ, της Τσέρι, της Παμ, του Πλάστο, του Μόρφο, του Μαρτίνο και της Κάραμελ, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Πιξούπολης και των συναρπαστικών της κατοίκων.

Τα Χρονικά του Ματ Χάτερ
Κάθε Σάββατο στις 11:30

Όταν ο Ματ μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο για να μείνει με τον παππού του στον οικογενειακό τους κινηματογράφο Κόρονετ, ανακαλύπτει τυχαία ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό. Η οικογένειά του φρουρούσε για χρόνια μια μυστική διάσταση γνωστή ως Πολυσύμπαν, της οποίας η πύλη βρίσκεται στον κινηματογράφο. Διάσημοι κακοί από τις ταινίες που παίζονταν στον κινηματογράφο είχαν διεισδύσει στο Πολυσύμπαν εξαπλώνοντας το χάος. Η οικογένεια των Χάτερ ήταν πάντα υποχρεωμένη να βρει τους κακούς αυτούς και να βάλει τάξη.
Ο Άλφρεντ, ο παππούς του Ματ, είχε κλείσει όλους τους κακούς σε μια φυλακή, γνωστή ως η Κρύπτη των Χρονικών. Ένας εχθρός του όμως, ο Τένοροκ κατάφερε να τους πάρει υπό τον έλεγχό του. Ο Άλφρεντ κατάφερε να τον περιορίσει στη φυλακή αλλά ο μόνος τρόπος να τα καταφέρει ήταν να κλειστεί και ο ίδιος μέσα!
Ο Ματ ανακαλύπτει την πύλη για το Πολυσύμπαν όταν συναντά δυο νέους φίλους, τη Ρόξυ και τον Γκόμεζ. Οι τρεις τους πρέπει να βρουν και να σταματήσουν τους κακούς που είχαν ξεφύγει και να σώσουν τον παππού του Ματ!

Χάντικ
Κάθε Σάββατο στις 12:00

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Λοκ, ένας συνηθισμένος μαθητής γυμνασίου, ανακαλύπτει μέσα σ’ ένα αγαλματίδιο το ημερολόγιο που άφησε πίσω ο χαμένος του πατέρας. Γεμάτο γρίφους και παράξενα σχέδια, το ημερολόγιο θα τον οδηγήσει στον αρχαίο κόσμο των Τιτάνων και των μαγικών φυλαχτών που έχουν την ικανότητα να ελέγχουν την υπερφυσική δύναμη των αρχαίων αυτών όντων. Στα λάθος χέρια τα φυλαχτά μπορούν να φέρουν την καταστροφή και ο Λοκ το μαθαίνει σύντομα αυτό, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον σατανικό Οργανισμό. Χάρη σε δυο νέους φίλους Αναζητητές, τον Ντάντε και τη Σόφι, θα έρθει σε επαφή με το ίδρυμα Χάντικ που αγωνίζεται για την ελευθερία και την προστασία του πλανήτη από τον Οργανισμό. Ο Λοκ, μαζί με τους Αναζητητές του Χάντικ, θα φέρει σε πέρας αποστολές γεμάτες δράση και περιπέτεια, πάντα εναντίον του Οργανισμού και πάντα ένα βήμα πιο κοντά στο να ανακαλύψει τα ίχνη του πατέρα του και το μυστικό των Τιτάνων.

Βίπο, Το Ιπτάμενο Σκυλάκι
Κάθε Κυριακή στις 10:00

Η σειρά αφηγείται τις περιπέτειες του Βίπο και των φίλων του –της Μπέτυ, μιας λούτρινης γατούλας, και του πελαργού Χένρυ– που ταξιδεύουν κάθε φορά σε έναν διαφορετικό προορισμό στον οποίο συναντούν ενδιαφέροντες χαρακτήρες και κάνουν καινούριους φίλους.

Καγιού
Κάθε Κυριακή στις 10:30

Ο Καγιού είναι ένα τετράχρονο αγοράκι που ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τη θαλπωρή και την ασφάλεια της οικογένειας και του σπιτιού του αλλά και μέσα από τη δύναμη της φαντασίας του.

Από καθημερινές μικρές κατακτήσεις, όπως το να μάθεις να δένεις τα κορδόνια σου, μέχρι τη συναρπαστική εμπειρία τού να ταξιδέψεις πρώτη φορά με αεροπλάνο, ο Καγιού αντιμετωπίζει τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις της ζωής παίρνοντας σημαντικά μαθήματα στην πορεία.


Σάλι Μπόλιγουντ
Κάθε Κυριακή στις 11:00

Η Σάλι Μπόλιγουντ είναι ένα δωδεκάχρονο κορίτσι ινδικής καταγωγής που με τη βοήθεια του γείτονα και κολλητού της φίλου Ντούι, διευθύνει ένα γραφείο ντετέκτιβ.

Μαζί αναλαμβάνουν υποθέσεις που τους αναθέτουν οι συμμαθητές τους στο σχολείο.

Η Σάλι ξέρει από προσωπική εμπειρία ότι τα παιδιά έχουν πολλές φορές προβλήματα που αναζητούν ξεχωριστές λύσεις. Γι’ αυτό και το γραφείο της έχει τεράστιο σουξέ σε όλες τις παιδικές χαρές της Μικρής Βομβάης, αναλαμβάνοντας κάθε είδους υποθέσεις που μπορεί να προβληματίζουν τους μικρούς της φίλους.

Το γραφείο έχει έδρα το υπόγειο του σπιτιού των Μπόλιγουντ και η Σάλι με τον Ντούι είναι μια αχτύπητη ομάδα. Χάρη στο αναλυτικό μυαλό και τα εκπληκτικά γκάτζετς του Ντούι, σε συνδυασμό με την παρατηρητικότητα και την ετοιμότητα της Σάλι, το δίδυμο λύνει ακόμα και τα πιο δύσκολα μυστήρια. Μιλάμε για εγγυημένα αποτελέσματα!

Η Μία κι Εγώ
Κάθε Κυριακή στις 11:30

Η Μία, από μικρό κοριτσάκι, διάβαζε σε ένα παλιό βιβλίο με παραμύθια για τη μαγική χώρα με το όνομα Σεντόπια. Τώρα, χάρη σε μια high-tech πύλη που σχεδίασε ο πατέρας της, ένας κορυφαίος επιστήμονας, η παραμυθένια αυτή χώρα ζωντανεύει και η Μία μεταφέρεται σε έναν συναρπαστικό κόσμο με ξωτικά και μονόκερους.

Το κάποτε ειδυλλιακό, όμως, βασίλειο της Σεντόπια βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σατανική βασίλισσα Πανθέα θέλει να αιχμαλωτίσει τους μονόκερους και να χρησιμοποιήσει τη μαγική τους δύναμη για να παραμείνει νέα. Τα γενναία ξωτικά, με αρχηγούς τον Πρίγκιπα Μο και τη θαρραλέα πολεμίστρια Γιούκο θα κάνουν τα πάντα για να βάλουν φρένο στο σχέδιο της Πανθέα. Χάρη στη μοναδική της ικανότητα να συνομιλεί με τους μονόκερους, η Μία αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την αποστολή.

Προσπαθώντας να συνδυάσει την καθημερινότητά της σε ένα καινούριο, απαιτητικό σχολείο, με τη ζωή της σαν ξωτικό στον αγώνα για να σώσει τον πανέμορφο αυτό κόσμο από τη σατανική δύναμη της Πανθέα, η Μία θα ανακαλύψει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση καθώς και ικανότητες που δεν ήξερε ότι διαθέτει.

SlugTerra
Κάθε Κυριακή στις 12:00

Ο Ίλαϊ Σέιν έχει βάλει στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας στον κόσμο της Slugterra. Με την ομάδα του συλλέγουν, προπονούν και μονομαχούν με μικρά πλασματάκια που λέγονται σλαγκς.

Στόχος τους να νικήσουν τις δυνάμεις του κακού που παραμονεύουν. Και το καλύτερο; Τα σλαγκς, τα μικρά αυτά πλασματάκια, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνονται σε πανίσχυρα, μαγικά τέρατα!

Ο κίνδυνος, όμως, για τον κόσμο και τα σλαγκς είναι αληθινός και πολύ σοβαρός. Δρ. Μπλακ θέλει να αιχμαλωτίσει τα σλαγκς και να τα κάνει πιόνια του, μεταμορφώνοντάς τα σε επικίνδυνα όπλα. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αντισταθεί στα πανίσχυρα σλαγκς και τους μπράβους του Δρ. Μπλακ. Κανείς… μέχρι τώρα!


Κώδικας Λυόκο
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:30

Εξερευνώντας ένα παλιό εργοστάσιο κοντά στο σχολείο τους, η Γιούμι, ο Τζέρεμι, ο Οντ και ο Ούλριχ, ανακαλύπτουν έναν Υπερυπολογιστή.

Ο Τζέρεμι, διάνοια στους υπολογιστές, καταφέρνει να μάθει τα μυστικά του. Χρησιμοποιώντας τους γιγάντιους scanners που είναι συνδεδεμένοι με το μηχάνημα, ανακαλύπτει ότι μπορεί να μεταφέρει τους φίλους του σε μία άλλη διάσταση που ονομάζεται “Λυόκο”. Συνειδητοποιεί επίσης ότι ο Υπερυπολογιστής αυτός έχει την πρόθεση να κυριεύσει τον κόσμο!

Στον Λυόκο, η παρέα γνωρίζει ένα εικονικό κορίτσι, ένα ον τεχνητής νοημοσύνης, την Αελίτα. Εκείνη τους μιλάει για τον Ζ.A.N.A, έναν αντιληπτικό ιό, ο οποίος έχει μολύνει τον Υπερυπολογιστή και απειλεί να καταστρέψει τον Λυόκο αλλά και να κυριεύσει τη Γη. Ο κίνδυνος και για τους δυο κόσμους είναι ανυπολόγιστος.

Η ομάδα των ηρώων μας μαζί με τη νέα τους φίλη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τον κοινό εχθρό στους αφιλόξενους κρατήρες του Λυόκο και να βρουν τη λύση που θα εξουδετερώσει τον Ζ.A.N.A και θα σώσει την ανθρωπότητα. Εκτός από αυτό το δύσκολο έργο όμως, οι τέσσερις φίλοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζωή στο σχολείο: μαθήματα, έρωτες, πλάκες, τσακωμούς και αντιζηλίες και φυσικά την πρόκληση μιας διπλής ζωής.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. και κάθε Σάββατο και Κυριακή τα παιδιά αποκτούν το δικό τους κανάλι: το Mini Mega!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...