Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Διαταραχές ανορεξίας και σε πεντάχρονα παιδιά

Σύμφωνα με στοιχεία 35 δημόσιων νοσοκομείων της Βρετανίας, συνολικά περίπου 2.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 15 ετών υποβλήθηκαν σε θεραπεία για διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Από αυτά τα 600 ήταν κάτω των 13 ετών, τα 98 ήταν νέοι ασθενείς ηλικίας μεταξύ 5 έως 7 ετών και 99 παιδιά ήταν ηλικίας 8 και 9 ετών.

Περίπου 1.500 έφηβοι μεταξύ 13 και 15 ετών ήταν επίσης σε θεραπεία για την ανορεξία.

Τα αριθμητικά στοιχεία, που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την εταιρεία δημοσκοπίσεων Freedom of Information Act, πιστεύεται ότι δεν είναι απολύτως σωστά (αλλά πολύ περισσότερα) γιατί αρκετοί γονείς δεν ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, ώστε να βάλουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία του παιδιού τους.

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Ινστιτούτου University College του Λονδίνου, περίπου 3 στα 100.000 παιδιά κάτω των 13 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα διατροφικής διαταραχής.

Η Σούζαν Ρίνγκγουντ, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τις διατροφικές διαταραχές B-eat, δήλωσε στη Sunday Telegraph ότι τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας είναι άκρως ανησυχητικά για τα μικρά παιδιά. "Μια σειρά από παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν διατροφικές διαταραχές. Η εικόνα του «τέλειου» σώματος φαίνεται να επηρεάζει τα μικρότερα παιδιά πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά λαμβάνουν ολέθρια μηνύματα μέσα από τα μέσα ενημέρωσης", δήλωσε η Ρίνγκγουντ.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, δήλωσε: "Είμαστε όλοι δεσμευμένοι για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στο σύνολο του πληθυσμού. Το Υπουργείο Υγείας θα επεκτείνει τις ψυχολογικές θεραπείες, που θα περιλαμβάνουν ειδικό πρόγραμμα για τα παιδιά και τους νέους. Η πρώιμη παρέμβαση είναι απαραίτητη για τα άτομα με διατροφικές διαταραχές".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...