Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τα παιδιά φορτώνονται με περιττή ύλη…

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑ 600 ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Τα παιδιά σήμερα δεν μαθαίνουν αυτά που χρειάζονται. "Φορτώνονται" με περιττή ύλη.Σε πολλές περιπτώσεις το περιεχόμενο των βιβλίων είναι ακατάλληλο».Αυτά και πολλά άλλα ακούστηκαν στο 2ο διεθνές συνέδριο Προσχολικής Αγωγής (το πρώτο είχε ξαναγίνει στα Γιάννινα πριν 16 χρόνια!), με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση του 21ου αιώνα».

600 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!
Με 600 περίπου συμμετοχές και 100 Έλληνες και ξένους εισηγητές, το συνέδριο, που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες, αποτέλεσε σταθμό στον χώρο της προσχολικής αγωγής.Δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα επιστημονικού περιεχομένου και διατυπώθηκαν ερεθίσματα για νέες συζητήσεις. Ακόμη παρουσιάστηκαν ερευνητικές και θεωρητικές προσεγγίσεις από διακεκριμένες προσωπικότητες στο χώρο της εκπαίδευσης, που αναφέρθηκαν στις σύγχρονες τάσεις για τα θέματα προσχολικής αγωγής.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι «με την είσοδο νέων δεδομένων και τεχνολογιών στην εκπαίδευση, έχει αλλάξει ριζικά και ο ρόλος του νηπιαγωγείου σήμερα. Το νηπιαγωγείο και οι νηπιαγωγοί δεν μπορούν να ακολουθούν πλέον πρακτικές παλαιοτέρων ετών, αλλά καλούνται να εναρμονιστούν με τις επιστημονικές εξελίξεις και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ζούμε στην εποχή των συνεχόμενων τεχνολογικών εξελίξεων. Η τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το Ίντερνετ, οι ξένες γλώσσες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπαίνουν και στη ζωή του σημερινού παιδιού από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του».

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Ακόμη επισημάνθηκε ότι τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα εισάγουν τη διδασκαλία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των πολυμέσων, του Ίντερνετ και των ξένων γλωσσών στην προσχολική ηλικία ήδη από τα τρία έτη.Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε ο Μιχάλης Παντούλας, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου, το Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων και το Παράρτημα Ηπείρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...