Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Τώρα και τρισδιάστατος

Η παρθενική εμφάνισή του στον κινηματογράφο ήταν πριν από 70 χρόνια ως «Ενας άγριος λαγός», όπου έβγαινε από το λαγούμι για να ρωτήσει τον αιώνιο εχθρό του που τον σημάδευε με το όπλο, Ελμερ Φαντ: «What’s up, Doc?», φράση που έγινε το σήμα κατατεθέν του. Τώρα ο Μπαγκς Μπάνι θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ψηφιακή ταινία 3D σε μια παραγωγή της «Γουόρνερ Μπράδερς», όπου οι περιπέτειες του αμίμητου λαγού θα παρουσιαστούν σε ένα μείγμα ζωντανής δράσης και ψηφιακής, ώστε να αναβιώσει ο χαρισματικός χαρακτήρας για το σύγχρονο κοινό.
Δικαίως κάποιοι θα αναρωτηθούν για την επιτυχία της νέας ενσάρκωσης του Μπαγκς Μπάνι σε 3D και εάν το νεαρό κοινό έχει όρεξη να δει έναν 70χρονο λαγό. Ο Μπαγκς Μπάνι υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων της χρυσής εποχής του αμερικανικού ανιμέισον του τέλους της δεκαετίας του ’30 και των αρχών του ’40, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του ’80, όταν η τηλεοπτική σειρά άρχισε να χάνει τη γοητεία που ασκούσε στο κοινό της.
Τώρα και τρισδιάστατος
Αν και ο Μπαγκς Μπάνι έχει κάνει αρκετές κινηματογραφικές εμφανίσεις από τις ημέρες της μεταπολεμικής ακμής του, η τελευταία του συμμετοχή ήταν στην ταινία «Looney Tunes: Back in action» του 2003, με πρωταγωνιστές πολλούς κλασικούς χαρακτήρες κόμικς. Ο ίδιος ο Μπαγκς Μπάνι, όμως, έχει πάρα πολλά χρόνια να παίξει σε ταινία ως πρωταγωνιστής.
ΣάτιραΟ σκηνοθέτης της ταινίας «Looney Tunes», Τζακ Τζόουνς, είχε πει ότι το μάσημα των καρότων και η χαλαρή στάση του λαγού ήταν εμπνευσμένα από μία σκηνή της ταινίας «Συνέβη μια νύχτα», στην οποία ο Κλαρκ Γκέιμπλ γέρνει πάνω σε έναν φράχτη τρώγοντας με μεγάλη ταχύτητα καρότα, ενώ την ίδια στιγμή μιλάει στη συμπρωταγωνίστριά του με γεμάτο στόμα. Η σκηνή ήταν πασίγνωστη τον καιρό της σύλληψης του ήρωα Μπαγκς και ίσως οι θεατές είχαν εκλάβει τότε τη συμπεριφορά του λαγού ως σάτιρα προς τον Γκέιμπλ.
Η αρχική φωνή του Μπαγκς Μπάνι ήταν ένα μείγμα προφοράς των περιοχών της Νέας Υόρκης. Κάτι ανάμεσα στο Μπρονξ και το Μπρούκλιν. Οι πρώτοι θεατές ερωτεύτηκαν αμέσως τον αμέριμνο λαγό, που ήταν ήρεμος ακόμα και απέναντι στον οργισμένο Ελμερ, και έτσι έγινε ένας από τους πιο διακεκριμένους χαρακτήρες των «Looney Tunes». Ο Μπαγκς Μπάνι πρωταγωνίστησε σε 163 μικρού μήκους ταινίες και κάποιες φορές εμφανίστηκε και σε ταινίες που δεν ήταν κινούμενα σχέδια. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος ήρωας κόμικς που έγινε γραμματόσημο στις ΗΠΑ, ενώ κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε βρεθεί αντιμέτωπος στα φιλμ με τον Αδόλφο Χίτλερ και το Μπενίτο Μουσολίνι.
Δεν λείπουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι αναβιώσεις των παλιών ηρώων κινουμένων σχεδίων έχουν πάρει χαρακτήρα ταινιών υπερβολικά φιλικών προς την οικογένεια. Και ότι έτσι ο λαγός θα χάσει την ανατρεπτικότητα, την αυθάδεια και την εντοπιότητα των πρώτων ταινιών που τον έκαναν αγαπητό.
Αν και πολλοί ήρωες κινουμένων σχεδίων έφτασαν να πρωταγωνιστούν σε μεγάλου μήκους ταινίες, λίγοι τα κατάφεραν με επιτυχία, αν και είχαν χρησιμοποιήσει τις φωνές μεγάλων ονομάτων. Ως αποτυχία έγινε αποδεκτή η απόπειρα να παρουσιαστεί το κόμικς και η τηλεοπτική σειρά με τον γάτο «Γκάρφιλντ» στον κινηματογράφο, το 2004. Ο Μπιλ Μάρεϊ που δάνεισε τη φωνή του υμνήθηκε, αλλά το φιλμ πήρε κακές κριτικές.
Τον επόμενο χρόνο, στις μεγάλες οθόνες, θα δούμε «Τα Στρουμφάκια» με ψηφιακό ανιμέισον και τον αρκούδο των καρτούν Χάνα-Μπαρμπέρα «Γιόγκι Μπέαρ» στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι φωνές των Νταν Ακρόιντ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.
ΣΕΝΑΡΙΟ
Το σενάριο του νέου φιλμ με το Μπαγκς Μπάνι θα γραφτεί από τον Ντέιβιντ Μπέρενμπαουμ, σεναριογράφο της κωμωδίας «Το ξωτικό των Χριστουγέννων».
Σοφία Στυλιανού ETHNOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...