Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πώς θα προστατευθεί το παιδί σας στο facebook

- Ζητήστε από το παιδί να σας δείξει πώς δουλεύει το facebook. Περιηγηθείτε μόνοι σας ώστε να κατανοήσετε το είδος των δραστηριοτήτων που κάνουν οι χρήστες
- Τονίστε στο παιδί σας ότι δεν θα πρέπει να δίνει σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ του
- Μην απαγορεύετε καθολικά την πρόσβαση στο παιδί σας. Συνήθως οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα
- Τονίστε στο παιδί ότι οι πληροφορίες που αναρτά είναι δημόσια προσπελάσιμες. Επομένως, καλό θα ήταν να μη δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες που θα το έφερναν σε δύσκολη θέση
- Εξηγήστε στο παιδί τη διαφορά ανάμεσα στους εικονικούς και στους πραγματικούς φίλους. Μάθετέ το να αντιμετωπίζει τις διαδικτυακές γνωριμίες με επιφυλακτικότητα
- Συμβουλεύστε το παιδί να μην προσθέτει στη λίστα των φίλων του άτομα που δεν γνωρίζει στον φυσικό κόσμο. Να μην ντραπεί να αρνηθεί μια πρόσκληση φιλίας
- Συμβουλεύστε το παιδί να διαγράψει από τη λίστα «φίλων» του άτομα που το παρενοχλούν ή του στέλνουν μηνύματα που το φέρνουν σε δύσκολη θέση. Το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει και το ενσωματωμένο σύστημα καταγγελιών (report) της εκάστοτε ιστοσελίδας
- Συμβουλεύστε το παιδί σας να μην ανεβάζει φωτογραφίες στην οποία φαίνεται η τοποθεσία όπου βρίσκεται, ειδικότερα αν πρόκειται για το σπίτι του, το σχολείο του ή μέρη στα οποία συχνάζει
- Εάν χρειάζεστε βοήθεια, καλέστε το 800 11 800 15 ή στείλτε email στο help@saferinternet.gr (Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ)

ΠΗΓΗ: Saferinternet.gr

ΟΑΕΔ: Στο Διαδίκτυο η επιλογή βρεφών, νηπίων για τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων για τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2013-2014. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους σταθμούς του ΟΑΕΔ όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κίνδυνος να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά

Οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον χρήματα

Μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι γονείς που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών καθώς οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον χρήματα.

Τα 150 εκατ ευρώ που κατάφερε να διασφαλίσει η κυβέρνηση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος καλύπτουν τις ανάγκες μόνο 60.000-62.000 οικογενειών με αποτέλεσμα 40.000 παιδιά να μένουν εκτός.

Για το λόγο αυτό ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να διατεθούν άλλα 100 εκατ ευρώ με στόχο να καλυφθεί το σύνολο των 97.000 θέσεων όπως συνέβη και τον προηγούμενο χρόνο.

Το ποσό αυτό, μπορεί να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όπου «κάθονται» περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες των παιδιών, εφόσον είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοαπασχολούμενες. Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες με έως και 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τις 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και πάνω.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άντρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους της Ε.Ε ή να είναι ομογενείς ή αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η Disney on Ice παρουσιάζει: «Η Χώρα της Φαντασίας» 23-28 Οκτωβρίου

Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Η Disney on Ice παρουσιάζει τη Χώρα της Φαντασίας και προσκαλεί κάθε οικογένεια σ’ ένα μαγευτικό ταξίδι στις σύγχρονες, αλλά και τις κλασικές ιστορίες της Disney.

Στην παραγωγή παρουσιάζονται η θεατρική εκδοχή του Toy Story 3 (Disney-Pixar)
και οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων του Cars (Disney-Pixar) σε «ζωντανή» μορφή.

Το φαντασμαγορικό θέαμα της Feld Entertainment Η Χώρα της Φαντασίας της Disney on Ice παρασύρει το κοινό σε μια συναρπαστική περιπέτεια που εκτυλίσσεται σε τέσσερις μαγικές τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων η αγωνιστική πίστα του Cars και το δωμάτιο-παιχνιδότοπος του Άντι με τους πρωταγωνιστές του Toy Story 3. Ακόμα, οι θεατές μαγεύονται με το υποθαλάσσιο ταξίδι στον κόσμο της Άριελ και της Μικρής Γοργόνας, καθώς και τη μυστηριώδη χώρα του Καταφύγιου των Νεραϊδών, όπου τους ξεναγεί η Τίνκερ Μπελ.

«Το γεγονός ότι πρώτοι εμείς παρουσιάζουμε ζωντανά την ιστορία της Τίνκερ Μπελ στον πάγο και η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι αγαπημένοι χαρακτήρες του Toy Story είναι κάτι απίστευτο. Νιώθουμε μεγάλο ενθουσιασμό που αφηγούμαστε αυτές τις συγκινητικές ιστορίες στις αμερικανικές οικογένειες» είπε η παραγωγός Nicole Feld.

«Η αρένα μεταμορφώνεται στο μαγικό Καταφύγιο των Νεραϊδών, καθώς δείχνουμε στο κοινό πώς προετοιμάζονται οι νεράιδες εν όψει της άνοιξης, μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων. Για να αποτυπώσουμε τον κόσμο των παιχνιδιών και να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα παιχνίδια σε ανθρώπινο μέγεθος,  αλλάξαμε το μέγεθος των κοστουμιών, ώστε να φαίνονται οι πατινέρ –ακόμα και στο κοινό– σε μέγεθος παιχνιδιού» προσθέτει.

Η απολαυστική εμπειρία στον πάγο αρχίζει με τον περιπετειώδη Μίκυ Μάους, που ξεκινά με τη Μίνι ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν μαζί τις άγνωστες και φανταστικές τοποθεσίες, όμως το σχέδιο ναυαγεί όταν το αυτοκίνητό τους –στο χρώμα του κερασιού– αναπάντεχα χαλάει. Παρόλο που ο Ντόναλντ Ντακ και ο Γκούφι κάνουν ό,τι μπορούν για να τους βοηθήσουν, θα χρειαστεί η συνδρομή των πιο κουλ Αυτοκινήτων για να ξαναπάρουν μπρος τα πιστόνια. Ο Κεραυνός Μακουήν, η Σάλλυ και ο Μπάρμπας καταφτάνουν στην πίστα κατευθείαν από το Radiator Springs, μαρσάροντας τριγύρω και πάνω στον παγωμένο αυτοκινητόδρομο, και προσπαθούν να δώσουν ζωή στο αυτοκίνητο του Μίκυ.

Οι «ζωντανοί» χαρακτήρες του Cars δημιουργήθηκαν από το καινοτόμο πνεύμα της δημιουργικής ομάδας της Feld Entertainment και τον Αντιπρόεδρο Σκηνικών Στοιχείων Rick Papineau. Κάθε αμάξι χρειάστηκε 2000 εργατοώρες για να κατασκευαστεί και είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικά εφέ, όπως μάτια που ανοιγοκλείνουν και υδραυλικές πόρτες που χοροπηδούν στο ρυθμό της μουσικής. Ο Μπάρμπας και ο κεραυνός Μακουήν διαθέτουν επιπλέον κινούμενο στόμα, που επιτρέπει στις δυναμικές προσωπικότητές τους να λάμπουν κάθε φορά που μιλούν. «Τα αυτοκίνητα θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη, γιατί κανείς δεν τα περιμένει τόσο εκφραστικά, τόσο μεγάλα ή ρεαλιστικά» λέει ο Papineau.

Καθώς ο Μίκυ και η Μίνι συνεχίζουν το ταξίδι τους, το πλούσιο σε φαντασία σκηνικό του σχεδιαστή Jeremy Railton μεταμορφώνεται σ’ ένα περιβάλλον που αποδίδει στην ουσία του καθέναν απ’ τους μοναδικούς κόσμους που ακολουθούν. Κοράλια και κοχύλια σε φλούο χρώματα ζωντανεύουν τον κόσμο της Άριελ στη Μικρή Γοργόνα, ενώ το κοινό παρασύρεται στην πολύχρωμη φανταστική γη με τις νεράιδες για τη συνάντηση με την Τίνκερ Μπελ.

Ο Railton έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο Καταφύγιο των Νεραϊδών. «Το κοινό ακόμα δεν γνωρίζει καλά το Καταφύγιο των Νεραϊδών, έτσι ήταν σημαντικό να συλλάβω και να αποδώσω πιστά τη βλάστηση και την παραμικρή λεπτομέρεια της ταινίας» λέει ο Railton. Επειδή οι νεράιδες είναι μικροσκοπικές, ο Railton χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό σκηνικό που σχηματίζει ένα τεράστιο δέντρο. Στο φινάλε υπερμεγέθεις πεταλούδες αιωρούνται στον πάγο, καθώς τεράστια φουσκωτά λουλούδια ανθίζουν γύρω του σηματοδοτώντας τον ερχομό της άνοιξης.

Είτε με ψάρια που χορεύουν σάλσα, είτε με τη ζωηρή νεράιδα των ζώων, η βραβευμένη με Emmy χορογράφος Sarah Kawahara συνδύασε το χορό, τον αθλητισμό και το θέατρο για να ανεβάσει την ένταση και να προσθέσει θετική ενέργεια στην παράσταση. Αξιοποιεί τις πρωτότυπες ιδέες της σε γνώριμες και αλησμόνητες σκηνές, όπως όταν η Άριελ και ο Πρίγκιπας Έρικ ομολογούν τον έρωτά τους και χορεύουν στον πάγο ένα τρυφερό ντουέτο υπό τη μελωδία του “Kiss the Girl”. Προκειμένου να χορογραφήσει το πατινάζ του κομματιού τής Τίνκερ Μπελ, η Kawahara μελέτησε την προσωπικότητα κάθε νεράιδας ξεχωριστά. «Η Disney αγαπά πολύ τη λεπτομέρεια στην τυπολογία της προσωπικότητας και της φωνής τους» είπε η Kawahara. «Προσπάθησα να βρω ένα αντιπροσωπευτικό στιλ πατινάζ και κίνησης για κάθε χαρακτήρα». Για παράδειγμα, η Iridessa, η τελειομανής νεράιδα του φωτός, πατινάρει σχηματίζοντας ευθείες και μακριές γραμμές, ενώ η κίνηση της νεράιδας του κήπου Rosetta, της «Όμορφης του Νότου», αφήνει μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση θηλυκότητας.

Τα πρωτότυπα κοστούμια της ενδυματολόγου Cynthia Nordstrom δίνουν στον πάγο πινελιές από τον κόσμο του φανταστικού. «Στο εκλεκτικό αυτό θέαμα της Disney ήθελα το κάθε τι να έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα» λέει η Nordstrom, η οποία ντύνει με τα κοστούμια της πολλές παραστάσεις Off-Broadway, αλλά και παραγωγές σε μεγάλα θεματικά πάρκα σ’ όλον τον κόσμο.

Στη Μικρή Γοργόνα η Nordstrom χρησιμοποίησε μια σειρά ελαστικών υφασμάτων, για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό χρώμα που ρέει από παλέτα σε παλέτα. Το θαλασσί γίνεται πράσινο και το μωβ μεταμορφώνεται σε κοραλί και κόκκινο. Για τη σκηνή της Τίνκερ Μπελ, θα πει η Nordstrom, «Έπρεπε να πάρω τα απλά και αναγνωρίσιμα στοιχεία της ταινίας και να τα μεταφράσω σε ύφασμα».  Οι πράσινες νεράιδες φορούν πράσινα σατέν υφάσματα και βελούδο, ενώ οι νεράιδες του νερού φορούν καθαρά σιφόν που λαμπυρίζουν σε κάθε κίνηση.

Για τη Nordstrom, η βασική ιδέα για τις πρωταγωνίστριες νεράιδες ήταν πως κάθε κορίτσι διαθέτει μια «εσωτερική λάμψη», η οποία εκφράζεται τελικά μέσα απ’ τα ρούχα. Για παράδειγμα, η Rosetta, η νεράιδα των κήπων, φορά μια βελούδινη φούστα από τριαντάφυλλα μ’ ένα υπόστρωμα από κόκκινες πούλιες που λαμπυρίζουν. Η σχεδιάστρια είπε: «Απόλαυσα πραγματικά την πρόκληση να δώσουμε ζωή στις νέες νεράιδες της Disney».

Η πρώτη πράξη  της παράστασης συμπληρώνεται από  τους φωτισμούς, οι οποίοι δίνουν τον παλμό κάθε σκηνής. Τους φωτισμούς υπογράφει ο βραβευμένος με Emmy σχεδιαστής Peter Morse. Αντί για ένα κεντρικό θέμα, ο Morse δημιούργησε τρία διαφορετικά περιβάλλοντα, για να συμβάλει στην οπτικοποίηση των ιστοριών που αφηγείται η παράσταση.

Ο Morse δημιουργεί εικόνες κυμάτων με βαθυγάλαζα και πράσινα φώτα, ενώ τα φύλλα και τα λουλούδια του φοίνικα στο Καταφύγιο των Νεραϊδών χορεύουν στον πάγο κάτω από ένα έντονο πράσινο. Με τα μοτίβα, τους φωτισμούς και τα χρώματα ενισχύει τη μαγεία κάθε φανταστικού κόσμου. Ο Morse είπε: «Στη Χώρα της Φαντασίας χρησιμοποιούμε έναν καινούριο αυτοματοποιημένο φωτιστικό εξοπλισμό, κι έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε άπειρα χρώματα κι ένα μεγάλο εύρος από χώρους. Είναι σπουδαίο πλεονέκτημα για μια παράσταση όπως αυτή, με τόσες πολλές σκηνές!».

Τα παιχνίδια του Toy Story επιστρέφουν κοντά μας! Η δεύτερη πράξη στη Χώρα της Φαντασίας συγκεντρώνει όλη τη διασκέδαση, το χιούμορ και τη ζεστασιά της αγαπημένης ταινίας Toy Story 3 (Disney-Pixar). Ο Γούντι, η Τζέσι, ο Μπαζ Λάιτγιαρ και η υπόλοιπη συμμορία έρχονται στον πάγο και μας χαρίζουν την απόλυτη εμπειρία Toy Story. Μια τελείως διαφορετική δημιουργική ομάδα συνέθεσε τους φωτισμούς, τα κοστούμια και τη χορογραφία γι’ αυτό το κομμάτι της παράστασης που σφύζει από ενέργεια.

Το πατινάζ  στο Toy Story 3 «ενορχήστρωσε» η πολύπειρη Cindy Stuart, που εργάστηκε ως συνεργάτης χορογράφος στην πρώτη παραγωγή Toy Story της Disney on Ice το 1996. «Ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία για μένα η επιστροφή στους αυθεντικούς χαρακτήρες. Το διασκέδασα πολύ!» είπε η Stuart. Για τη νέα παραγωγή εμπνεύστηκε πολλά και διαφορετικά νούμερα, επιτρέποντας στους ήρωες όπως τον Μπαζ, τον Γούντι και τηνΤζέσι να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε αρκετές σκηνές που απαιτούν δυναμισμό.

Ο ενδυματολόγος Scott Lane θέλησε με τα κοστούμια του να αποτίσει ένα φόρο τιμής στην ταινία Toy Story 3. «Αυτό που καθιστά μοναδικά τα κοστούμια των παιχνιδιών είναι ότι πολλές απ’ τις επιφάνειές τους είναι πλαστικές. Προσπαθήσαμε λοιπόν να πετύχουμε αυτή την αίσθηση του γυαλιστερού, γιατί τα παιχνίδια είναι αντικείμενα που όλα τα παιδιά γνωρίζουν και καταλαβαίνουν» είπε ο Lane. «Το κοινό θα δει πολύ χρώμα και υφές που θα το διασκεδάσουν».

Ο Alex Reardon συνέβαλε με την πείρα του στο σχεδιασμό φωτισμών στο κομμάτι του Toy Story 3. «Όταν ασχολείσαι με κινούμενα σχέδια», λέει, «έχεις πολλά βασικά χρώματα. Έτσι, έψαξα τρόπους να κάνω με τους φωτισμούς ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Μέρος της δουλειάς ενός σχεδιαστή φωτισμών είναι να συνεισφέρει και στην πλοκή της ιστορίας».

Η Χώρα της Φαντασίας προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό χαρακτηριστικών για τους λάτρεις της Disney on Ice. «Από τα σύγχρονα Cars και Toy Story 3 ως τη διαχρονική ποιότητα της Μικρής Γοργόνας και της Τίνκερ Μπελ, το κοινό θα απολαύσει τέσσερις διαφορετικούς κόσμους της Disney να παίρνουν ζωή» λέει ο παραγωγός Kenneth Feld. «Όλ’ αυτά παρέχουν μια αξία που είναι πραγματικά ασυναγώνιστη στον κόσμο της ζωντανής οικογενειακής ψυχαγωγίας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, προσφέρεται κάτι για τον καθένα».

Για να ανακαλύψετε  περισσότερα σχετικά με την Disney on Ice συντονιστείτε στο www.disneyonice.com, ή επισκεφθείτε μας στο Facebook και στο YouTube.

Feld Entertainment

Η Feld Entertainment κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και παρουσίαση live εμπειριών ψυχαγωγίας για την οικογένεια, με τις περιοδείες της να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αφήνοντας ανεξίτηλες αναμνήσεις σε τριάντα  (30) εκατομμύρια θεατές ετησίως. Οι παραγωγές της Feld Entertainment έχουν εμφανιστεί σε περισσότερες από εβδομήντα (70) χώρες σε έξι (6) ηπείρους και συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:  Ringling Bros και Barnum & Bailey ®, Feld Motor Sports, Disney On Ice και Disney Live!.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.feldentertainment.com/WorldsOfFantasy

«Η Χώρα της Φαντασίας» της Disney On Ice
23-28 Οκτωβρίου 2013
Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Προπώληση
abcd.gr | viva.gr | Public | Forthnet | Παπασωτηρίου | 210-8840600
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ» της ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΗΝΑΔΑΚΗ!

«Το Ταξίδι  της Κόκκινης Ομπρέλας» είναι  το νέο παιδικό βιβλίο της  Ελπίδας Μηναδάκη που παρουσιάστηκε  πρόσφατα στον Πολυχώρο Γαλαξία  Νέας Σμύρνης. Ήταν μια συγκινητική στιγμή τόσο για την συγγραφέα όσο και για τους μικρούς φίλους που γέμισαν την αίθουσα και μετέδωσαν ζεστασιά και παιδικότητα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το δεύτερο της συγγραφέως και εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Στόχος του βιβλίου είναι  να φέρει κοντά το παιδί με την  τέχνη με όχημα μια ομπρέλα, η  οποία είναι ξεχασμένη στο  μουσείο Ουφίτσι από κάποιον  επισκέπτη. To βράδυ που φεύγει ο φύλακας, η ομπρέλα μπαίνει στον πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης» και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο. Την ιστορία της Αφροδίτης, τον ζωγράφο Μποτιτσέλι και οτιδήποτε συμβαίνει πίσω από αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά ψυχαγωγούνται και παιδαγωγούνται, εισχωρώντας σε έναν κόσμο με πολλή τέχνη και μαγεία! Η παρουσίαση περιλάμβανε αφήγηση του παραμυθιού από την συγγραφέα ενώ η Κάνδια Μπουζιώτη, μουσικοθεραπεύτρια και η Δέσπω Βαρουδάκη, μουσικός, συνόδευσαν με τραγούδι, κρουστά και μαντολίνο, ζωντανεύοντας το παραμύθι. Τα παιδιά ανέβηκαν επί σκηνής και μίλησαν για τους δικούς τους αγαπημένους ή φανταστικούς πίνακες, απολαμβάνοντας τις επιδοκιμασίες του κοινού. Παράλληλα,  απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τον πίνακα. Ακολούθησαν θεατρικά   παιχνίδια και face painting για τα παιδιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός  από τις ασκήσεις, τις ερωτήσεις  και το ψυχαγωγικό κομμάτι, το βιβλίο περιλαμβάνει cart-postal με τον πίνακα, ώστε να μπορούν τα παιδιά να τον ταχυδρομήσουν στους φίλους τους. Παράλληλα, η συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να στείλουν τις δικές τους ιστορίες στην ίδια μέσω e-mail και να αξιολογηθούν απευθείας στα σχολεία τους.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ifeelkid.gr: Το πρώτο ελληνικό παιδικό ραδιόφωνο για iPhone και iPad

Η πολύχρωμη παιδική διαδικτυακή πύλη ifeelkid.gr μόλις απέκτησε μια ξεχωριστή εφαρμογή για iOS συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με παιδικές μουσικές και παραμύθια, αλλά και να μάθουν για τον κόσμο μέσα από ευφάνταστες εκπαιδευτικές κάρτες.

Πρόκειται για την πρώτη Ελληνική παιδική ραδιοφωνική εφαρμογή, με ατελείωτη μουσική και παραμύθια όλη την ημέρα.

Με καθημερινό ωριαίο πρόγραμμα, κάθε εκπομπή έχει στόχο να ψυχαγωγεί, να χαλαρώνει, να διασκεδάζει, να νανουρίζει αλλά και να εκπαιδεύει τους μικρούς μας φίλους, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Οι ξεχωριστές εκπαιδευτικές κάρτες «Ήξερες Ότι…» δημιουργήθηκαν από γονείς αποκλειστικά για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, για να εξάψουν τη φαντασία και να κεντρίσουν την περιέργεια τους μέσα από εικονίδια.

Η εφαρμογήifeelkidείναι δωρεάν για το κοινό και είναι διαθέσιμη στο AppStore για κατόχους iPhone και iPad.

Στην δωρεάν εφαρμογή περιλαμβάνονται 10 εκπαιδευτικές κάρτες, με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 100 καρτών μόνο με 0,89 Ευρώ.

Βασικά Χαρακτηριστικά:

-Play/Pause ρ/φ σταθμού, ο οποίος παίζει και στο background της συσκευής.

-Καθημερινό πρόγραμμα με ωριαίες εκπομπές για όλες τις ηλικίες.

-Εκπαιδευτικές κάρτες «Ήξερες Ότι» με ευφάνταστες πληροφορίες και ξεχωριστά εικονίδια.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής υλοποιήθηκε από την ομάδα που δημιούργησε το Mind the Buzz (by Boomar) – το πετυχημένο trivia game στο Ελληνικό AppStore.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Max Steel»: Ένας, νέος σύγχρονος υπερήρωας στην οθόνη του Star!

Ένας, νέος σύγχρονος υπερήρωας στην οθόνη του Star! «Max Steel», η νέα παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής 2013 κάνει  πρεμιέρα την Κυριακή 7 Ιουλίου και κάθε Κυριακή στις 11:00.

Ο Μάξουελ Μακγκράθ είναι ένας 19άχρονος έφηβος, που δεν ξεχωρίζει από κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του.

Είναι έξυπνος, απλός, με χιούμορ και αστείρευτο θάρρος. Ασχολείται φανατικά με το μπάσκετ και διασκεδάζει με βιντεοπαιχνίδια. Διαβάζει κόμικς, κάνει σκέιτμπορντ και προτιμάει τις ταινίες τρόμου. Τα φαινόμενα όμως απατούν.

Ο Μαξ κρύβει μέσα του μία εξωπραγματική δύναμη. Ένα ατύχημα, που βίωσε σε νεαρή ηλικία του έχει δώσει τη δυνατότητα να παράγει Τούρμπο Ενέργεια. Τα επίπεδα της ενέργειας αυτής όμως είναι πολύ υψηλά και άκρως ασταθή και απόλυτα ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε ο ίδιος να τα γαλουχήσει. Για να καταφέρει να ελέγξει την ενέργεια, που το σώμα του παράγει, ο Μαξ, έχει στο πλευρό του ένα μοναδικό φίλο και συνέταιρο, τον Στιλ.

Ο Στιλ είναι μία ιδιαίτερα αναπτυγμένη μορφή εξωγήινης ζωής, που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Μόνο μαζί έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν, να ελέγξουν και να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια. Μόνο μαζί μετατρέπονται στον υπερήρωα Maxsteel. Κατά τη μεταμόρφωση, ο Μαξ μπορεί να υποτάξει πλήρως την ενέργεια αυτή, αποκτά απεριόριστη δύναμη και ταχύτητα ενώ έχει και τη δυνατότητα να «πετάει».

Το οπλοστάσιό του περιλαμβάνει ένα ενεργειακό σπαθί, τροφοδοτούμενο από την ωμή Τούρμπο ενέργεια του Μαξ, ιδανικό για μάχες σώμα με σώμα ή σώμα με…. μέταλλο καθώς η λεπίδα δύσκολα συναντά εμπόδιο στον δρόμο της. Όταν η μάχη απαιτεί ακρίβεια και αποτελεσματικότητα από απόσταση ο Μαξ χρησιμοποιεί το «Τούρμπο Μπλάστερ», ένα λέιζερ κανόνι χειρός, με εμβέλεια 140 μέτρα. Το δυναμικό αυτό ντουέτο πολεμά στο όνομα της N-Tek, ενός μυστικού οργανισμού, που κάνει επιστημονικά πειράματα και έρευνες, με σκοπό να αποτρέψει τα σχέδια του Μάιλς Ντρεντ.

Ο Μάιλς Ντρεντ, η προσωπική νέμεση του Μαξ, είναι ένας πρώην πράκτορας και συνιδρυτής της N-Tek. Από την απληστία, τον εγωισμό και τη δίψα του για δύναμη και εξουσία, ο Μάιλς προσπάθησε στο παρελθόν να κλέψει την Τούρμπο ενέργεια. Αποτέλεσμα ήταν μία τεράστια έκρηξη, που διέλυσε το τότε αρχηγείο της N-Tek και προκάλεσε τον θάνατο του πατέρα του Μαξ και επίσης συνιδρυτή της N-Tek Τζιμ Μακγράθ. Οι συνέπειες για τον Μάιλς όμως ήταν αρκετά διαφορετικές. Όχι μόνο η έκρηξη δεν τον σκότωσε, αλλά του έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχει και να μεταχειρίζεται την Τούρμπο ενέργεια. Με μοναδικό σκοπό να κατακτήσει το σύνολο της ενέργειας και να κυριαρχήσει στον κόσμο ο Μάιλς αποτελεί την κυριότερη απειλεί για τον Μαξ, αλλά και τον κόσμο. Οι μόνοι, που μπορούν να σταματήσουν τα σχέδια του Μάιλς είναι ο έφηβος Μάξ και η ιδιοφυής εξωγήινη μορφή Στιλ ή, μάλλον καλύτερα, ο υπερήρωας Maxsteel. Φυσικά θα ήταν αδύνατο για τον Maxsteel να ολοκληρώσει την αποστολή του χωρίς την πλήρη υποστήριξη-κάλυψη από την N-Tek και την χωρίς όρια συμπαράσταση από τη μητέρα του, Μόλι, και τους δύο πολύ καλούς του φίλους, τον Κίρμπι και τη Σίντνεϊ.

Η σειρά προωθεί τη δύναμη της συνεργασίας, ενώ παράλληλα προτρέπει και προκαλεί τους νέους να ανακαλύψουν τη δύναμη, που κρύβουν μέσα τους. Είναι η μόνη πραγματικά απεριόριστή δύναμη και μπορούν να αντλήσουν από αυτή ενέργεια. Αυτό μόνο αρκεί για να μετατρέψει τον κάθε έφηβο σε υπερήρωα.

* Η σειρά προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...