Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα για τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και η Αθήνα τα υποδέχεται με πλήθος εκδηλώσεων. Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους, ενώ η διασκέδαση συνδυάζεται με τον πολιτισμό, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να περάσουν χαρούμενες στιγμές, αλλά και δημιουργικές.

Αν σκέφτεστε που να πάτε τα παιδιά σας εκτός από το παγοδρόμιο στην Πλατεία Συντάγματος υπάρχουν δεκάδες συναυλίες και παραστάσεις καθώς και δρώμενα σε όλα την Αθήνα.
 
Εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων
«Η Αθήνα γιορτάζει» 

Σε τρεις κεντρικές πλατείες της Αθήνας δίνεται ο παλμός των Χριστουγέννων –Σύνταγμα, Κλαυθμώνος και Μοναστηράκι- αλλά και σε άλλες 26 γειτονιές. Συνολικά 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγός παίρνουν μέρος με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις κλόουν, ακροβάτες και άλλες πολλές εκπλήξεις. 

Στην Κλαυθμώνος η μουσική θα έχει τον πρώτο λόγο με 20 συγκροτήματα, στο Μοναστηράκι ομάδες δρόμου θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αποστόλου Παύλου θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και οι Μπλε.
 
Στο Μέγαρο Μουσικής 

22, 23, 26-30 / 12: Το νησί των θησαυρών, μια διαδραστική παράσταση για παιδιά και μεγάλους. 
19, 21, 22, 28, 29 /12: Disney in Concert . Μαγική μουσική από τις αγαπημένες ταινίες του Disney.

Θέατρο Badminton

20/12-06/01: Εθνικό Θέατρο Ακροβατών Κίνας. Ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του κινεζικού πολιτισμού, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (China National Acrobatic Troupe), σ’ ένα ονειρικό υπερθέαμα ακροβατικής τέχνης και καταιγιστικής δράσης.
 
Μουσείο της Ακρόπολης

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μουσείου της Ακρόπολης περιλαμβάνει εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις.
23 και 30/12 «Η Ειρεσιώνη και τα Κάλαντα»: Τραγουδήστε κάλαντα ηλικίας 3.000 ετών 
22,23,29 και 30/12 «Κρύο και ζεστό, Ρόδι Ρόδι είσαι εδώ;»: Ανακαλύψτε γιορτές και δώρα της Αρχαιότητας
22,23,,29 και 30/12 «Τρισδιάστατες προβολές» για τα μνημεία της Ακρόπολης στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας.

Μαρίνα Φλοίσβου

Ένα φουλ πρόγραμμα στη Μαρίνα του Φλοίσβου, για παιδιά κάθε ηλικίας.
 
Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου
 
12:00 -14:00 Εργαστήρι κατασκευών του Αϊ Βασίλη
Δύο Αγιοβασιλίτσες βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σύρμα και χάνδρες, τα οποία θα πάρουν μαζί τους. 
14:30-16:30 Όλη η γη ένα χωριό
Τα παιδιά μαθαίνουν πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Τρίτη 25 Δεκεμβρίου
 
11:00-13:00 Εργαστήρι ξωτικών - Δεντράκι ευχών
Δύο ξωτικά βοηθούν τα παιδιά να κόψουν το αστεράκι πάνω στο οποίο γράφουν τις ευχές τους για τα παιδιά όλου του κόσμου!
17:00-19:00 Παραμύθι ν’ αρχινήσει…
Τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο του παραμυθιού με τις Αγιοβασιλίτσες, μέσα από χριστουγεννιάτικους μύθους και θρύλους της λαϊκής μας παράδοσης.
 
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου
 
14:00-16:00 Χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις 
Οι μικρές επισκέπτριες μπορούν να φτιάξουν τα μαλλιά τους στο κινητό κομμωτήριο! Με τρελοκοτσιδάκια, glitter, χρυσόσκονες και χρώμα στα μαλλιά, δύο Αγιοβασιλίτσες επιμελούνται την μεταμόρφωσή τους.
17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών: «Ο Καραγκιόζης στο χορό των καλικαντζάρων».
Μοναδικά σκηνικά και υπέροχες φιγούρες ταξιδεύουν τους μικρούς φίλους στο μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη μέσα από μια ολοκληρωμένη έκθεση με φιγούρες του θεάτρου Σκιών.
 
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 
 
13:00-13:30 Ο μάγος – ταχυδακτυλουργός σε ένα πρόγραμμα χειροπρακτικής δεξιοτεχνίας παρουσιάζει φαντασμαγορικά επαγγελματικά ταχυδακτυλουργικά νούμερα.
15:00-17:00 Χριστουγεννιάτικη μαγειρική
Ανταλλάσσουμε πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες συνταγές και μυστικά, και μαθαίνουμε περίεργες τεχνικές ταξιδεύοντας μαζί στον μαγικό κόσμο της μαγειρικής!
 
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 
 
12:00-14:00 Face-painting
Το καλικαντζαράκι ζωγραφίζει υπέροχες φατσούλες στα προσωπάκια των παιδιών!
15:00-17:00 Πρωτοχρονιάτικα γούρια
Δύο Αγιοβασιλίτσες βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν πρωτοχρονιάτικα γούρια για το 2013, τα οποία θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας!
 
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 
 
12:00-14:00 Σκιτσαρίσματα – καρικατούρες
Υπέροχες καρικατούρες από επαγγελματίες σκιτσογράφους, που αποτυπώνουν με τρόπο μοναδικό τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, γίνονται το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δώρο!
13:00-15:00 Ζαχαροπλαστική
Τι μπορεί να συμβεί στο εργαστήριο των ξωτικών όταν ανακατέψουμε τη φαντασία με τη ζύμη;  Τα παιδιά φτιάχνουν υπέροχα γλυκίσματα.
 
Τρίτη 1 Ιανουαρίου 
 
11:00-13:00 Κονκάρδες
Τα παιδιά γράφουν το μήνυμά τους για τις γιορτές στο χαρτί και δύο καλικαντζαράκια τα βοηθούν για να το κάνουν κονκάρδα!
17:00-19:00 Juggling show
Φωτιές, μπάλες, κορίνες, κοντάρια είναι μερικά από τα πιο θεαματικά ζογκλερικά νούμερα, που συνδυασμένα με παντομιμικές κινήσεις, μπορούν ν’ αφήσουν μικρούς και μεγάλους μ’ ανοιχτό το στόμα!
 
Στο Θέατρο της Ημέρας μια πρωινή και μια απογευματινή παράσταση
 
Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο
Η Ανδρομάχη Μοντζολή και οι συνεργάτες της καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν την πραγματικότητα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι! Αυτή φορά όμως το άρωμα θα είναι γιορτινό αφού... οι «Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο», έγιναν… Χριστουγεννιάτικοι! Ειδικά διασκευασμένοι και με προσαρμοσμένα για τις γιορτές δρώμενα και θεατρικά παιχνίδια, υποδέχονται τα παιδιά σε μία εορταστική ατμόσφαιρα. Το δέντρο των ευχών, τα κάλαντα, ο παλιός και νέος χρόνος και ο θησαυρός που κρύβεται βαθιά μέσα στο λαβύρινθο, μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. 

Ο Γουδής, ο Γουδοχέρης
Ένα παραμύθι σε 17 εικόνες, με μια βαλίτσα και μια κιθάρα. Το παραδοσιακό παραμύθι, Ο Γουδής ο Γουδοχέρης, μεταμορφώνεται σε μια όμορφη ιστορία που χωράει ολόκληρη σε μια μικρή βαλίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...