Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά

Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν κάνει το βασικό εμβολιασμό γιατί οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. Είναι ενδεικτικό ότι οκτώ στα δέκα παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εμβολιάζονται δωρεάν.


Δεδομένης της εξαιρετικά δυσχερής οικονομικής κατάστασης, οι αρμόδιοι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ξεκινούν στις 20 Αυγούστου εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.

Σε πέντε σημεία της Αθήνας (στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ιλίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου), θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους εμβολιαστικούς σταθμούς.

Ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πατούλης και ο γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας, επεσήμαναν ότι «το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διεφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β».

Πληροφορίες για τους χώρους εμβολιασμού

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος, τηλ. 210-3847374).

Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2012 για να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου κατόπιν ραντεβού. Παιδιά που δεν έχουν κάνει ως τώρα εμβόλια, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα τα πιο σημαντικά εμβόλια.

Σημειώνεται ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δεν χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...