Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Επειδή η πραγματικότητα με τα παιδικά μάτια μοιάζει με ένα μαγικό παραμύθι, τα πρωϊνά της Κυριακής στον πολυχώρο “Aτλαντίς Classic Cinemas” θα είναι αφιερωμένα στα παιδιά.
Από την Κυριακή  και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί η θεατρική ομάδα «Βίδωμα» θα παρουσιάζει τα παιδικό θεατρικό έργο «Η Αλίκη στη Χώρα των Γευμάτων» της Βίκυς Θαλασσινού.

Η Αλίκη είναι ένα  σύγχρονο παιδί που ζει με τους γονείς της σε κάποιο διαμέρισμα της  πόλης. Οι καθημερινές ανάγκες αναγκάζουν τους γονείς να λείπουν όλη την  ημέρα κι έτσι η Αλίκη μόνη της  και χωρίς φίλους, περνάει την  ώρα της τρώγοντας μπροστά  στον καναπέ και βλέποντας τηλεόραση.
Μια μέρα αυτό το συνηθισμένο  παιδί θα κάνει ένα ασυνήθιστο ταξίδι.  Στη χώρα με τις Μακριές Κεραίες θα γνωρίσει τη Φοβερή Βασίλισσα της τηλεόρασης, στη χώρα των Γευμάτων θα γνωρίσει τον Μάγειρα Κουνελάκη και τους απίστευτους βοηθούς του και θα μιλήσει με τη Μαύρη Γάτα. Όμως, εκεί όλοι είναι υπέρβαροι. Ο Μάγειρας Κουνελάκης και οι βοηθοί του την ταΐζουν συνέχεια. Η Αλίκη τρώει γλυκά,  μεταλλαγμένα και “πλαστικά” φαγητά και χοντραίνει τόσο πολύ που δεν μπορεί να κουνηθεί. Στο τέλος αρρωσταίνει. Σ΄ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει γιατρός, μόνο φαγητό. Η Αλίκη φεύγει. Θα καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι της; Οι φίλοι της θα τη βοηθήσουν να βρει το σωστό δρόμο;
Αφορμή για αυτό το παιδικό έργο στάθηκε μια έρευνα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που μας βγάζει πρώτους στην παιδική παχυσαρκεία. Και γι’ αυτό η συγγραφέας έφτιαξε ένα παραμύθι, που μιλάει  για τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των σημερινών παιδιών. Μιλάει για την παχυσαρκία που προέρχεται από την καθιστική ζωή, την έλλειψη κοινωνικής ζωής των παιδιών λόγω των φορτωμένων προγραμμάτων και την αποξένωση μέσα στην οικογένεια.
Συντελεστές:

Κείμενο - στίχοι τραγουδιών: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου
Μουσική: Νίκος Μερτζάνος
  Κοστούμια: Λουκία Γαβριήλογλου
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Θωμάς Θαλασσινός
Ζωγραφική σκηνικών αντικειμένων: Αμαλία Αλειφέρη
Χορογραφίες: Αντζελα Μουσμπουρέλη
Παίζουν: Δώρα Θωμοπούλου, Δημήτρης Τοπαλίδης, Τάμυ Ρόρη, Βίκυ Θαλασσινού


ATΛΑΝΤΙΣ CLASSIC CINEMAS, Λ. Βουλιαγμένης 245, Δάφνη (ΜΕΤΡΟ Δάφνης), τηλ. 210 9711511, 210 9750936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...