Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Πινόκιο» στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

Τελευταίες παραστάσεις έως Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Την Κυριακή 8 Απριλίου ολοκληρώνονται στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14,  Πλάκα) οι παραστάσεις πασίγνωστου παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο». Μια μουσική -θεατρική διασκευή για παιδιά, που υπογράφει η  Άνδρη Θεοδότου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαϊτη.

Η ιστορία του Πινόκιο αρχίζει όταν ο γέρος μαριονετίστας Τζεπέτο βρίσκει στο δρόμο του ένα κομμάτι ξύλο που κλαίει και γελάει. Ετσι αποφασίζει να κατασκευάσει μια όμορφη μαριονέτα και να της δώσει το όνομα  Πινόκιο. Και τότε αρχίζει το ταξίδι του μικρού μας ήρωα με σκηνικά και ηθοποιούς που μεταμορφώνονται μαγικά.

Μέσα από το γνωστό γοητευτικό τρόπο αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης, οι ηθοποιοί δημιουργούν με τα σώματα τους τα εργαλεία ενός εργαστηρίου μαριονέτας, ένα τσίρκο… ακόμα και την κοιλιά μιας φάλαινας! Στη μαγική εικόνα συμβάλλουν οι φωτισμοί, το θέατρο σκιών και τα στοιχεία της Κομέντια ντελ’ Αρτε που συνυπάρχουν στη φετινή παράσταση.

 Συντελεστές:

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης,
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος,
Χορογραφία: Λία Τσολάκη,
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης.

Παίζουν: Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαϊτης,  Άνδρη Θεοδότου, Σαμψών Φύτρος, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Σκαφίδας Φωτεινή Αθερίδη, Κώστας Συλβέστρος

 
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα  Τηλ.210 3222464-3236732 
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00    17.00- 22.00
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...