Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ 2011: 22.000 ΧΑΜΟΓΕΛΑ... ΓΝΩΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Χιλιάδες παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους και δεκάδες δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα γέμισαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την ολοφάνερα ανανεωμένη και πιο… «πράσινη» φέτος Μικρόπολις, με χαμόγελα, δημιουργική διάθεση και απίστευτο κέφι! Για πέντε μέρες η «πόλη θαύμα», μεταμόρφωσε ξανά την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε μια όαση χαράς, ευαισθητοποίησης, παιχνιδιού και γνώσης. Αυτή τη φορά και για παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και για τους μεγάλους, που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στις δεκάδες βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις της!

Μοναδική στο είδος της η Μικρόπολις πραγματοποιήθηκε και πάλι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ τις ειδικά σχεδιασμένες για «Μικροπολίτες» ηλικίας 2-13 ετών δράσεις της υλοποίησαν 19 φορείς με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο: μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η είσοδος στη Μικρόπολις για σχολεία, ΑμΕα και φορείς για το Παιδί ήταν και φέτος δωρεάν και την επισκέφτηκαν οι Δρόμοι Ζωής, ο Πρότυπος Ξενώνας Θεραπείας και Αποκατάστασης για το Κακοποιημένο και Παραμελημένο Παιδί, το SOS ΕΛΙΖΑ.

Φέτος, όμως, η «Μικρόπολις» δεν είχε μόνο συναρπαστικές Γειτονιές! Ήταν και γεμάτη εκπλήξεις! Οι δράσεις της μας «ταξίδεψαν» και στους εξωτερικούς χώρους της «Τεχνόπολις», πλημυρίζοντάς τους με δράση, μουσικές, θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις, παιχνίδια οδηγισμού, δρώμενα με θέμα την ανακύκλωση, τη συνεργασία, τα δικαιώματα των παιδιών. Μικροί και μεγάλοι στο αληθινό δασάκι της Μικρόπολις 2011 και μέσα από το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» ανακάλυψαν τί σημαίνει τροφική αλυσίδα, ποιες είναι οι επιπτώσεις των πυρκαγιών και της ρύπανσης των υδάτινων πόρων. Λίγο πιο πέρα ανακύκλωσαν τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους και έμαθαν γιατί δεν πρέπει να τις πετάνε στα σκουπίδια, ενώ στο περίπτερο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, το οποίο η Μικρόπολις στηρίζει για δεύτερη χρονιά, είχαν την ευκαιρία με την αγορά αναμνηστικών ειδών να συνεισφέρουν στο έργο του.

Η συναυλία από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής έκλεισε μελωδικά τις πύλες της φετινής Μικρόπολις. Ήταν η πρώτη φορά που η γνωστή ορχήστρα, συμμετείχε σε διοργάνωση για παιδιά και ερμήνευσε γνωστές συνθέσεις από τον κινηματογράφο σε jazz ρυθμούς! Αμέσως μετά κληρώθηκε το μεγάλο δώρο της Μικρόπολις 2011, ένα ταξίδι για μία οικογένεια στη Disneyland Paris (Travel Plan), το οποίο φυσικά παρέδωσαν… η μικρή Πόλυ και ο φίλος της ο Κοσμάς. Στο www.mikropolisfestival.gr (Ενότητα: Δώρα και Κληρώσεις) έχουν αναρτηθεί τα ονόματα των τυχερών που κέρδισαν τα υπόλοιπα μεγάλα δώρα της Μικρόπολις 2011: τα σαμπουάν της χρονιάς για 10 λιλιπούτειους τυχερούς (Proderm), το ελαιόλαδο της χρονιάς για 3 οικογένειες (Άλτις), Τα Honey CHEERIOS® της χρονιάς για 10 τυχερούς (Nestle®), 5 ακουστικές κιθάρες (Ωδείο Φίλιππος Νάκας), 4 παιδικά πατίνια - skateboard (Iceandskate). Διαγωνισμοί και κληρώσεις μέσω του http://www.facebook.com/Mikropolis με όμορφα και πρακτικά δώρα από τους φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της Μικρόπολις 2011 θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...